​Остаточно підтверджені докази втручання росії у вибори президента США

Підозри про втручання наближених до кремля людей в американський виборчий процес підтверджені. Таким є основний висновок, який роблять американські коментатори після оприлюднення обвинувального документа, в якому описується масштабна пропагандистська кампанія, проведена в інтернет-просторі на кошти людини, близької до кремля, повідомляє «Голос Америки».


Обвинувальний документ, оприлюднений 16 лютого, – це перші формальні звинувачення, висунуті щодо російських громадян і російських компаній в результаті розслідування російського втручання в американські президентські вибори 2016 року, яке тривало більше року.

У третьому абзаці обвинувального висновку коротко формулюється суть злочинів, інкримінованих 13 російським громадянам і 3 організаціям: «Обвинувачені свідомо і навмисно увійшли в змову... з метою втручання в політичний і виборчий процес США, включно з президентськими виборами 2016 року».

Приклади такого втручання зайняли близько 35 сторінок. У центрі операцій – «Агентство інтернет-досліджень», що фінансується Євгеном Пригожиним.

Згідно зі слідством, з 2014 року воно починає створювати фіктивні аккаунти в соціальних мережах, використовуючи імена вигаданих і реальних людей, які живуть у Сполучених Штатах. Ці «люди» видають себе за американських активістів і починають активно множити відомості, що стосуються найделікатніших питань американського політичного життя: расових проблем, володіння зброєю, нерівності – всього того, що розколює американське суспільство. Ними створені сотні аккаунтів та інтернет-груп, за якими стежать сотні тисяч американців. Мета, згідно з обвинувальним документом, «внести розкол в американську політичну систему».

«Агентство» спочатку поширює сфабриковану інформацію, яка ганьбить різних кандидатів, але з наближенням президентських виборів і несподіваним затвердженням Дональда Трампа як кандидата в президенти від Республіканської партії російські оперативники переходять на його бік.

Вони намагаються організовувати мітинги прихильників Дональда Трампа, видаючи себе за членів правоконсервативних груп, і навіть оплачують послуги окремих американських активістів, які беруть на себе організацію мітингів під гаслами «Марш за Трампа», «Покінчимо з Гілларі!». Марші проводяться в Нью-Йорку та Флориді. «Агентство», наприклад, за даними слідства, переказує гроші одному з учасників, який вийшов на мітинг у масці Гілларі Клінтон і тюремній формі. Прихильникам і противникам Клінтон розсилаються запрошення на мітинг під гаслом: «Підтримуй Клінтон, рятуй американських мусульман!»

Звинувачення, висунуті проти 13 російських громадян і 3 організацій, дуже серйозні, говорить в інтерв'ю Радіо Свобода американський юрист, співробітник інституту Independence в Колорадо Дейв Коппел:

– Це злочини, за вчинення яких передбачається покарання у 20-30 років в'язниці і конфіскація частини майна. Найбільш серйозними виглядають звинувачення в крадіжці особистості і в банківському шахрайстві з обтяжливими обставинами. Цікаво, що в кримінальному законодавстві ці статті не дуже розлогі, але вони охоплюють широке коло діяльності і передбачають дуже серйозні покарання. Наприклад, відкриття рахунку в банку під фіктивним ім'ям може бути покаране 30 роками в'язниці: як правило, суди схильні карати по максимуму, якщо ці діяння були частиною широкої змови, що ми маємо в цьому випадку. Ба більше, свідоме втручання в американські вибори є обтяжливою обставиною, в разі потрапляння цих людей до рук американського правосуддя гарантує їм жорсткі покарання, - повідомляє «Голос Америки», відправляючи читачів до оригіналу матеріалу – на сайті Російської редакції Радіо Свобода.

Роберт Мюллер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.