​Помічниця Майка Пенса заявила в Конгресі, що телефонний дзвінок між Трампом та Зеленським був «недоречним»

Телефонний дзвінок між президентом США Дональдом Трампом та його українським колегою Володимиром Зеленським 25 липня був «недоречним», - сказала помічниця віце-президента Майка Пенса законодавцям, згідно зі стенограмою, опублікованою в суботу, повідомляє «Голос Америки».


Дженніфер Вільямс, помічниця з питань зовнішньої політики Майка Пенса, яка чула телефонну розмову 25 липня, засвідчила, що наполягання Трампа, щоб Україна провела розслідування щодо компанії Burisma та обставин буцімто втручання у вибори США з території України у 2016-му, «вразили мене як незвичні і недоречні».

Вона сказала, що розмова мала «більш політичний характер», ніж телефонні дзвінки президента з іншими зарубіжними лідерами.

Палата представників у суботу також оприлюднила стенограму свідчень за закритими дверима Тима Моррісона, колишнього помічника Білого дому з питань політики щодо Європи та росії в Раді національної безпеки, який також чув цю телефонну розмову.

Моррісон, який подав у відставку за день до своїх свідчень у Конгресі минулого місяця, і Вільямс, обидва висловили стурбованість щодо зауважень Трампа до президента України Володимира Зеленського.

«Мені не комфортно від ідеї, що президент Зеленський може брати участь у нашій політиці», - заявив Моррісон законотворцям. Він також назвав тон Зеленського в розмові з Трампом «догідливим».

Моррісон відмовився назвати дзвінок незаконним чи неналежним, натомість він сказав, що побоювався, що інформація про цей дзвінок стане публічною та зашкодить відносинам з Україною. Він додав, що лише пізніше дізнався, що допомога Україні була обумовлена розслідуваннями.

Публічні свідчення в Конгресі Вільямс та Моррісона призначені на наступний тиждень.

Палата представників у суботу також заслухала за закритими дверима свідчення чиновника Білого дому про утримання військової допомоги Україні. Марк Сенді, службовець Офісу з питань управління та бюджету, був першим працівником цієї служби, який дав свідчення. Три офіційні особи до нього з законодавцями говорити відмовились.

Дженніфер Вільямс. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.