​Винні у масових побиттях у Білорусі мають постати перед судом, у тому числі Лукашенко

Лідерка народного руху Білорусі Світлана Тихановська заявила, що Олександр Лукашенко має постати перед судом через масові побиття демонстрантів. Про це вона сказала в ексклюзивному інтерв’ю українській службі «Голосу Америки».


«Всі ті люди, які були причетні до масових побиттів та катувань після 9 серпня, звісно, мають постати перед законом і судом. Але вже перед справедливим судом, який буде після виборів. Судова система буде явно змінена, тому що те, що зараз у Білорусі - це зовсім не судова система. Повинні бути покарані всі, бо люди не простять навіть новому керівнику те, що ці злочини залишаться непокараними», - сказала Тихановська.

На уточнююче запитання, чи Олександр Лукашенко також має постати перед судом, опозиційна лідерка відповіла: «У тому числі».

Крім цього, Світлана Тихановська закликала Олександра Лукашенка подати у відставку.

«Для нього ще не пізно усвідомити, що найкращий вихід із цієї ситуації - це його відставка. Відійти вбік і дати можливість білоруському народу самому вирішувати, кого вони хочуть бачити президентом своєї країни. Для цього треба всього лиш або піти у відставку, або почати діалог з координаційною радою, і організувати нові, чесні та відкриті вибори. І тоді, можливо, Лукашенка будуть пам’ятати просто як першого президента Республіки Білорусь, а не як вбивцю», - сказала Тихановська.

Напередодні до Сенату США представили двопартійну резолюцію, яка заявляє про невизнання Сенатом офіційних результатів виборів у Білорусі. Пропонована резолюція також заявляє про солідарність Сенату із народом Білорусі та визнає провідну роль жінок у мирних протестах та продемократичному русі у країні.

Світлана Тихановська. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.