​Після виходу Нікі Гейлі з виборчої кампанії Байден позитивно відгукнувся про її політичні цілі, а Трамп набрав у рота води


Президент Джо Байден привітав Нікі Гейлі з її кампанією та запросив її прихильників підтримати його на президентських виборах цього року. Заява пролунала після того, як Гейлі оголосила про припинення своєї виборчої кампанії, повідомляє Голос Америки.

«Щоб балотуватися в президенти, потрібна велика сміливість. Це особливо актуально для сучасної Республіканської партії, де так мало хто наважується говорити правду про Дональда Трампа. Нікі Гейлі була готова говорити правду про Трампа: про хаос, який завжди супроводжує його, про його нездатність відрізнити добро від зла, про його прогинання перед володимиром путіним», – сказав Байден.

Байден визнав, що між його кампанією та Гейлі є значні політичні розбіжності, та наголосив на спільних «фундаментальних питаннях», як то підтримка НАТО та збереження демократії.

«Дональд Трамп чітко дав зрозуміти, що він не хоче прихильників Нікі Гейлі. Я хочу прямо заявити: У моїй кампанії є для них місце», – сказав Байден.

Фаворит від Республіканської партії Дональд Трамп уночі у Супервівторок, коли він переміг на внутрішньопартійних виборах у 15-ти штатах, у промові не згадав свою суперницю Нікі Гейлі.

Але у середу, 6-го березня, перед тим, як Гейлі оголосила про завершення кампанії, Дональд Трамп написав у соціальній мережі Truth Social:

«Минулої ночі Нікі Гейлі пережила рекордне побиття, попри те, що демократам з невідомих причин було дозволено голосувати у праймеріз республіканців у Вермонті та в інших [штатах]».

Дональд Трамп має на увазі, що в деяких штатах виборці можуть взяти участь у голосуванні на внутрішньопартійних праймеріз, не будучи членом цієї партії. Особа може зареєструватися в партію відразу на дільниці. Це правило стосується обох партій і діє в деяких штатах США.

Як повідомляв Голос Америки, Нікі Гейлі 6-го березня оголосила про завершення своєї кампанії за номінацію від Республіканської партії на виборах президента США.

«Я сповнена вдячності за висловлену підтримку, яку ми отримали з усієї нашої великої країни, але зараз настав час завершити мою кампанію. Я казала, що хочу зробити так, щоб голоси американців було почуто. Я зробила це. Я ні про що не шкодую», – сказала Гейлі, виступаючи у Південній Кароліні перед своїми прихильниками.

Утім, Гейлі не оголосила про підтримку свого внутрішньопартійного суперника Дональда Трампа.

«Наш світ палає через відступ Америки. Підтримка наших союзників в Україні, Ізраїлі та на Тайвані є моральним обов'язком, але це також більше, ніж це. Якщо ми відступимо далі, буде більше воєн, не менше», – наголосила Гейлі.

«Тепер Дональд Трамп має заслужити голоси тих у нашій партії та за її межами, хто його не підтримував. Я сподіваюся, що він це зробить», — сказала колишня посолка США в ООН Нікі Гейлі.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.