Під шумок виборчих баталій Янукович спробував уникнути імпічменту, але йому це не вдасться!

dep vr

 
Відчуваючи свою неминучу поразку та наближення імпічменту їх лідера - Януковича, у вівторок, 6 листопада депутати Верховної Ради від Партії регіонів під «шумок» передвиборчих баталій ініціювали розгляд у повторному другому читанні закону №6278 про проведення всеукраїнського референдуму.


Автором подання закону виступив Дмитро Шпенов, член фракції Партії регіонів. За відповідне рішення на засіданні проголосували 265 депутатів. Попередньо цей Закон вже розглядався в 2010 році.

За словами експертів, рідко який з його пунктів не суперечить декларованій ним ідеї створити правові передумови для реалізації народом України права на здійснення влади безпосередньо.

Виявляється, згідно із Законом проведення Всеукраїнського референдуму можливо «з будь якого питання», за винятком тих, проведення яких не допускається Конституцією або законами України. Крім того, в один референдум може бути винесено кілька питань з різних предметів, а сам референдум – суміщатися з виборами президента України, виборами народних депутатів, виборами депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Проведення Всеукраїнського референдуму щодо схвалення нової редакції Конституції України ініціюється тільки після з’ясування волі Українського народу щодо необхідності прийняття нової редакції Конституції України, що призводитиме до невиправданих витрат коштів на так званні попередні «референдуми».

Представники опозиції, в першу чергу ВО «Батьківщина», жорстко розкритикували згаданий документ й виказали намір його скасувати, а вразі якщо Верховна Рада відмовиться ухвалити таке рішення, передати питання на розгляд в Конституційному суді України. З точки зору заступника голови Верховної ради Миколи Томенко, протягнутий під шумок виборчих баталій закон дозволить регіоналам міцно закріпити Януковича на українському «троні».

А саме, протягнутий цинічними та безсоромними регіоналами Закон позбавить український народ права самостійно обирати Президента країни та дозволить Януковичу залишитись на другий строк за рішенням парламенту.

Найцинічніше вчинку регіоналів та безпосередньо Януковича виглядає те, що чергову махінацію вони прокрутили в момент апогею фальсифікацій, що відбуваються по свій країні, та представники біло-блакитної орди,користуючись силовим та адміністративними ресурсами намагаються позбавити перемоги опозиціонерів по мажоритарних округах. З одного боку, Янукович розповідає про нестачу коштів на перевибори по окремих спірних округах, а з іншого намагається безсоромно та безглуздо витратити мільйони на свої персональні потреби.

За думкою голови постійної комісії КМДА  з питань культури та духовності Олександра Бригинця, картина виглядає таким чином: «Референдум був придуманий тому, що регіонали чітко розуміють, що в новому Парламенті вони вже не набирають бажаної більшості. Тому Янукович намагається дискредитувати Парламент як інститут Влади та позбавити його влади як такої. По-перше, існує рівень небезпеки,що цей референдум нівелює саму Верховну Раду, по-друге - він позбавляє необхідності створювати конституційну більшість в Парламенті, по-третє - сьогоднішня картина вже продемонструвала як Партія регіонів вміє рахувати на прикладі округа мажоритарників Засухи, Пилипишина, Губського та інших подібних.

Але сьогодні регіонали зустріли серйозне, підготовлене протистояння, й кожному Пилипишину та Герезі протистояли свої Левченки та Ільєнки, які боролись із фальсифікаціям. В Референдум влада знову вкладе шалені кошти, які витрачатимуться переважно на фальсифікації, а опозиція, на жаль, не завжди матиме необхідні ресурси для здійснення протистояння та боротьби з ними.

Тож українцям залишається лише уповати на те, що «януковичи» не встигнуть протягнути та закріпити свій черговий абсурдний Закон, направлений виключно на збереження їхньої влади, а головний боров країни нарешті позбавиться права розкрадати країну та отримає по заслугах.

Сергій ПУПОК, «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.