​Порошенко не прийшов вшанувати Кобзаря, бо злякався «свого» народу

Порошенко злякався активістів, які прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб покласти квіти, а також висловити недовіру Президенту, та не прийшов вшанувати пам’ять Кобзаря. Відповідну акцію сьогодні організував мер Конотопа Артем Семеніхін, долучились представники різних сил, зокрема «РУХУ НОВИХ СИЛ» та громадських організацій, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».


Громадські активісти, небайдужі кияни та активісти «РУХУ НОВИХ СИЛ» прийшли сьогодні до пам’ятника Тарасу Шевченку, аби вшанувати його пам’ять, покласти квіти, а також зустріти Президента Порошенка та вкотре висловити йому недовіру та вимогу піти у відставку. Довкола парку Шевченка виставили кордони поліції.

«Сьогодні унікальний день – збувається те, що писав пророк, довкола кордони поліції, які не пускають людей до пам’ятника. До чого ж ми дожились, що нас не пускають до пам’ятника Кобзаря? Зараз в країні відбувається залякування людей, через спроби викрадення, кримінальних проваджень, фізичну розправу. Таким чином нас хочуть зламати та дискредитувати. Але ми за правду, ми маємо бути сконцентровані та єдині, бо буде величезна кількість спроб нас розсварити між собою. Ми повинні не втрачати надію, не опускати руки, не боятись виходити на різні форми протестів», - зазначив член Політради партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» Іван Слободяник.

«Борітеся, поборете, вам Бог помагає, з вами правда, з вами сила і воля святая!», - додав Слободяник.

Голова УНА-УНСО Ігор Мазур «Тополя» відзначив, що 9 березня завжди було днем, коли люди висловлювали свою громадянську позицію і сьогодні люди для цього зібрались у парку Шевченка. Втім Порошенко не прийшов вшанувати пам’ять Кобзаря.

«Сьогодні влада ще сильна, вони між собою домовляються. Але скоро будуть здавати один одного і тоді ми підемо в наступ. Те, що ми тут, а Порошенко ні – це наша перемога», - наголосив Ігор Мазур.

Одна з лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Галабала наголосила, що основне завдання українців – побудувати ту державу, заради якої гинули герої.

«Я собі ставила питання, який найкращий пам’ятник ми зможемо збудувати для Тараса Шевченка, для воїнів УПА, героїв українсько-російської війни, для Небесної Сотні. Цей пам’ятник – це вольна нова країна, де жива вільна людина, яка є господарем на своїй землі. Саме таку країну ми зобов’язані збудувати. На жаль, зараз ми досі в кайданах, кайданах корупції, ми не управляємо Парламентом, Урядом, і Президент не наш, там люди, які в першу чергу служать олігархату, який їх туди поставив», - заявила Галабала.

Вона закликала українців не опускати рук, продовжувати боротьбу та 18 березня виходити на Марш за відставку Порошенка у Києві, обласних та районних центрах України.

«Давайте відчуємо себе вільними, будемо боротись за Україну. Давайте не опускати рук, бо як тільки ми їх опустимо – нас знищать. Коли воїнів АТО ці беркутів поставили на коліна перед парламентом, органом, який має гарантувати Конституцію, це було в стилі сталінський часів, вони хотіли нас принизити і подавити волю до спротиву. Але ми не станемо на коліна, я впевнена, ми виконаємо волю героїв, які загинули, і зможемо отримати ту владу народу, яка дасть можливість вільно і гідно жити в країні. Ми хочемо, щоб кожного громадянина тут поважали. Сьогодні Україна дійсно прокинулась. 18 березня ми знову збираємось, не лише в Києві, але у всіх містах та районних центрах», - закликала Галабала.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.