​У США хочуть запровадити податок на багатство. Автори ініціативи - 17 американських мільярдерів

Мільярдер Джордж Сорос та кілька найбільш заможних родин США закликали до введення податку на багатство. З цим закликом вони звернулися у відкритому листі до учасників президентських перегонів 2020 року, повідомляє «Голос Америки».


Підписанти пропонують збирати один цент з кожного долара, якщо статки особи становлять 50 та більше мільйонів доларів, та додатковий один цент з кожного долара на статки більше мільярда. За словами авторів листа, такий крок протягом наступних років принесе національному бюджету 3 трильйона доларів.

Лист адресований до кандидатів у президента на виборах 2020-го року і озаглавлений «Час збільшити наші податки».

У листі автори стверджують, що «Америка має моральний, етичний та економічний обов’язок збирати більше податків з багатих». «Податок на багатство допоможе вирішити проблему кліматичних змін, покращить економіку, стан здоров’я населення, збільшить можливості та посилить демократичні свободи. Введення податку на багатство в інтересах нашої республіки», - йдеться в листі.

Підписанти закликають до цього кроку, звертаючи увагу на зростання прірви між найбагатшими людьми планети та середнім класом, який, за їх словами, вже зараз платить податок на багатство у формі податку на нерухомість. Адже саме дім для багатьох американських родин - є їхнім найціннішим майном.

Автори листа кажуть, що їх звернення не є підтримкою конкретної партії чи жодного з кандидатів. Утім, в самому листі згадується, що учасники перегонів від демократичної партії сенатор Елізабет Воррен, мер Піт Бутиджидж та конгресмен Бето О’Рурк підтримують ідею податку на багатство.

Один із підписантів листа мільярдер Джордж Сорос. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.