​Поліція розшукала зниклу дівчинку по звуку стуку коліс у слухавці

«Я познайомилася з хлопцем та починаю нове життя», - перед зникненням сказала матері по телефону 16-річна школярка з Покровська. Жінку налякав голос доньки - безпорадний та відсторонений. Дитину спільними зусиллями врятували в ході пошукової спецоперації поліцейські Донецької та Дніпропетровської областей. Всього за 2 години дівчину розшукали на вокзалі у Дніпрі, знявши з нічного потягу до Одеси, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Велику роль у порятунку дитини зіграло своєчасне звернення до поліції. Отримавши тривожне повідомлення від доньки 12 січня близько 19.00, її мати відразу зателефонувала на лінію 102. За словами жінки, вона відчувала, що її дитина в небезпеці.

Зникнення дитини в зоні АТО – надзвичайна подія, тож, за розробленим алгоритмом, на пошуки по тривозі було піднято особовий склад Покровського відділу поліції. Керували розшуковою операцією співробітники управління карного розшуку області.

Спочатку не було жодних зачіпок, адже дівчинка – з благополучної родини, де її любили. Вона добре навчалася в місцевому ліцеї, зі всіма ладила. Перевірялися всі версії зникнення дитини, орієнтування з прикметами втікачки було надано всім патрульним нарядам та блокпостам Донеччини.

У ході встановлення зв’язків зниклої оперативники дізналися від подруг, що вона потоваришувала в інтернеті з незнайомим хлопцем, який начебто живе в Одесі.

Ще раз прослухавши запис дзвінка дівчини до матері, розшуковці впізнали звук на фоні розмови – стук коліс потяга. А перевіривши графіки руху поїздів до Одеси, з’ясували, що найближчий з них іде з Дніпра. До його відходу залишалося менше півгодини.

На рахунку була кожна хвилина, а на кону життя дитини, яка була сама вночі, в незнайомому місті та наближалася до чоловіка, під виглядом якого міг ховатися злочинець. Правоохоронці звернулися по допомогу до дніпровських колег та передали їм орієнтування з прикметами зниклої. Миттєво задіяти підрозділ сусідньої області вдалося завдяки багаторічній співпраці у сфері розшуку громадян та особистим контактам керівників оперативного блоку.

Поліцейські Дніпра за першим повідомленням рушили на пошуки дитини та оточили залізничний вокзал. На пероні, звідки рушав одеський потяг, на юну пасажирку вже чекали співробітники патрульної поліції на станції №1. Наряди прочісували і прилеглу територію, адже дівчина здогадувалася, що її шукають, та, побачивши поліцію, могла втекти.

В останні хвилини перед відходом потягу поліцейські знайшли втікачку та зупинили її за крок від ризикованого вчинку. Діяли обережно, зважаючи на стан підлітка, доки дівчина не відчула себе у безпеці.

Тієї ж ночі, о 2 годині, поліцейські доставили дівчину додому у Покровськ. Правопорушень відносно дитини не допущено.

Нагадуємо, в країні триває операція «Розшук». Успішні спецзаходи з розшуку безвісно зниклої дитини дозволили укріпити міжрегіональну взаємодію та у подальшому вдосконалити алгоритми пошуку людей.

Фото 24 Канал



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.