​Справу судді ВАСУ скеровано до суду через недостовірне е-декларування

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування та склали обвинувальний акт стосовно одного з суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), якому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірних даних»). 7 червня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт стосовно цієї особи до суду для розгляду по суті, повідомляє прес-служба НАБУ.


За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості (дві квартири у центрі Києва), власником яких є близька особа підозрюваного і які перебували у постійному користуванні судді. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції», це майно мало бути відображене служителем Феміди в його щорічних деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього та членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла у Києві.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали в квітні 2017 року за власними напрацюваннями, на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ.

Про підозру у недекларуванні відомостей судді повідомлено 13 грудня 2017 року.

14 березня 2018 року служителю Феміди та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.