​Суд заарештував двох чоловіків, затриманих за підозрою в причетності до вибуху в офісі Товариства угорської культури Закарпаття

Ужгородський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого поліції та обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави стосовно двох затриманих у Кропивницькому чоловіків. Їх підозрюють у підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття в місті Ужгороді, повідомляє прес-служба МВС України.


6 березня Ужгородський міськрайонний суд розглянув і задовольнив клопотання слідчих обласного управління поліції, підтримане прокуратурою області, про обрання міри запобіжного заходу двом затриманим у місті Кропивницький чоловікам. Їх обґрунтовано підозрюють в організації вибуху вночі 27 лютого у приміщенні офісу Товариства угорської культури Закарпаття, розташованому на Православній набережній в Ужгороді.

Суд обрав 43-річному і 55-річному жителям міста Кропивницький, затриманим 4 березня закарпатськими правоохоронцями, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Водночас затриманим, окрім злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, слідчі висунули ще одне обвинувачення – за ч. 2 ст. 258 (Терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Обидва кримінальні провадження об’єднані в одне. Досудове розслідування у справі прокуратурою Закарпатської області доручено слідчому відділу УСБУ в Закарпатській області.

Поліція встановила й особу власника автомобіля, на якому жителі Кропивницького дісталися на Закарпаття для скоєння злочину. Це житель міста Черкаси. Його опитали, за місцем проживання проведений обшук. Автомобіль вилучено. Цій особі вручено повістку на 7 березня в слідче управління поліції Закарпатської області для проведення слідчих дій.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.