​Деснянський суд Чернігова розглядає обрання міри запобіжного заходу Гримчаку та його подільнику Овдієнку - пряма трансляція

До Деснянського районного суду м. Чернігова надійшли клопотання прокурора у кримінальному провадженні – заступника начальника управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії – начальника першого відділу процесуального керівництва Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Драгунова В. про обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою, із можливістю внесення застави у розмірі 6690 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, підозрюваним у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України Гримчаку Ю.М. та Овдієнку І.В.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, зазначені клопотання розподілено слідчому судді Лямзіній Наталії Юріївні.

Судове засідання з розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Овдієнку І.В. призначено на 16 серпня 2019 року о 18:00 в залі судових засідань № 2.

Суддя винесла ухвалу зовсім іншій людині

Суддя Деснянського районного суд Чернігова оголосила запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку у вигляді 60 діб арешту – до 13 жовтня – з можливістю звільнення у разі внесення застави у розмірі 6 мільйонів гривень. Втім, через помилку у документах суддя замість Юрія Миколайовича Гримчака винесла запобіжний захід Юрію Михайловичу Гримчаку. Власне, це можна побачити в прямій трансліяції з зали суду каналу НАШ.МАКСІ-ТВ.

Адвокат заступника міністра Тетяна Матяш стверджує, що у рішення суду не можна вносити зміни, тому після відповідного клопотання захисту Юрія Гримчака необхідно негайно звільнити.

«Прошу негайно відпустити Юрія Миколайовича, ви обрали запобіжний захід зовсім іншій особі», - заявила адвокат.

Суддя відповіла, що суд має право на виправлення технічної описки. На це адвокат заявила, що для цього має бути призначене додаткове судове засідання.

«Значить, буде окреме засідання», - відповіла суддя і залишила залу засідань.


Пряма трансляція з зали суду:

Фото з прямої трансляції каналу НАШ.МАКСІ-ТВ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.