​До 5 років позбавлення волі засуджено мешканця Вінницької області за обвинуваченням у виправдовуванні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників


У Томашпільському районному суді Вінницької області розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню жителя смт. Вапнярка у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 436-2 та частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України.

Громадянина притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що, маючи проросійські налаштовану ідеологічну позицію, використовуючи спеціалізовані програми для обходу блокування, переслідуючи антиукраїнські ідеологічні мотиви, використовував сторінку в забороненій в України соціальній мережі, в якій підтримував проросійські наративи збройного конфлікту на території України, поширював публікації, відеоматеріали та фотоматеріали, що виправдовували та заперечували збройну агресію російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України.

За результатами розгляду кримінального провадження громадянина засуджено за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України до 3 років позбавлення волі, за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі. За сукупністю злочинів, остаточно призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Довідково:

Частина 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України - Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань російської федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією, а також представників окупаційної адміністрації російської федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних російській федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, - караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Частина 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України -Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Томашпільський районний суд Вінницької області

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.