П’ятдесят перший свідок у справі Луценко плутається у свідченнях

27.12.2011. Об 11:00 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що у суді триває допит свідків і вже були допитані п’ятдесят свідків із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
Розгляд справи 21 грудня завершився допитом двох свідків у справі.
 
Свідок Валерій Павленко, заступник начальника Адміністративно-господарського управління МВС, повідомив, що не мав жодного стосунку до Центральної житлової комісії МВС, яка розглядала питання виділення квартири водієві Приступлюку. Крім того, свідок зазначив, що не може ні підтвердити, ні спростувати акт ревізії, згідно з яким гроші МВС використовувалися неправильно на святкування Дня міліції.
 
"Я не фінансист і не експерт, тому не можу судити», - повідомив він. При цьому свідок заявив, що фуршету, а також феєрверку під час святкування Дня міліції не було.
 
Свідок Микола Чумак станом на 2005 рік працював завідувачем сектора квартирного обліку господарського департаменту МВС. Він вів справи працівників МВС, які стояли в черзі на житло. Крім того, за його словами, він виконував обов'язки секретаря на засіданнях Центральної житлової комісії (ЦЖК) МВС. На питання адвоката О.Баганця про те, чи було рішення комісії добровільним або ж на них хтось тиснув, свідок відповів: «Було добровільним». При цьому, Микола Чумак звернув увагу на те, що рішення виділити квартиру Леоніду Приступлюку прийняла районна адміністрація. Чумак також зазначив, що йому нічого не відомо про факт тиску на працівників МВС Юрієм Луценком.
 
11:23 Суд продовжив засідання у справі Луценка
 
Печерський районний суд продовжив розгляд справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Сьогоднішнє засідання розпочалося з 10 хвилинним запізненням. Підтримати підсудного Юрія Луценка прийшли його однопартійці Олесь Доній та Тарас Стецьків.
 
11:30 Суд почав допит 51-го свідка у справі Луценка
 
Печерський суд розпочав допит 51-го свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пенсіонера Віктора Дорошенка.
 
Свідок повідомив, що в 2005 році працював першим заступником директора Департаменту по роботі з персоналом. За словами пана Дорошенка, він відповідав за розстановку кадрів в Центральному апараті міністра внутрішніх справ.
 
Крім того, свідок повідомив, що про виділення житла водієві Юрія Луценка Леоніду Приступлюку в 2005 році нічого не знав. «Ніяких документів я не бачив і не підписував», - підкреслив Віктор Дорошенко.
 
12:01 Про злочини Луценко я дізнався зі ЗМІ - свідок
 
У ході допиту на судовому засіданні 51-й свідок у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Віктор Дорошенко повідомив, що йому нічого не відомо про злочини підсудного.
 
На питання адвоката Юрія Луценка Олексія Баганця про те, що свідок знає про факти вчинення злочинів, які інкримінують підсудному, Віктор Дорошенко відповів: «Все, що мені відомо - це з ЗМІ».
 
Про особу водія пана Луценка Леоніда Приступлюка свідок також дізнався зі ЗМІ.
 
Крім того, пан Дорошенко повідомив, що ні з боку захистів, ні з боку звинувачення на нього ніхто не тиснув.
 
У ході допиту пана Дорошенка підсудний поставив своє традиційне питання про те, чи отримував свідок незаконні вказівки від Луценка або третіх осіб за час його служби. «Особисто від Луценка не отримував, від його заступників або когось ще теж не отримував», - підкреслив свідок, відповідаючи на запитання.
 
12:49 Рішення суду по Тимошенко - акт самозакопування режиму - Луценко
 
Екс-міністр внутрішніх справ прокоментував журналістам рішення Апеляційного суду Києва щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
 
«Я вважав і вважаю, що справи проти Тимошенко - чітко прораховані спецоперації, які використовують бажання мстити Януковича лідеру опозиції для зриву євроінтеграції України. Це розуміє вже весь світ. Тому чергове судилище - черговий акт самозакопування режиму. На жаль, разом з Україною », - прокоментував Юрій Луценко.
 
Варто нагадати, що Апеляційний суд Києва залишив без зміни вирок Юлії Тимошенко.
 
12:56 Свідок у справі Луценка плутається у свідченнях
 
Печерський районний суд допитав 51-го свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пенсіонера Віктора Дорошенка.
 
У ході допиту свідок зазначив, що не відмовляється від своїх свідчень, даних ним на досудовому слідстві. Перед цим прокурор Дмитро Лобань повідомив, що в сьогоднішніх свідченнях і свідченнях, даних Віктором Дорошенко на досудовому слідстві, є суттєві розбіжності.
 
У ході досудового слідства свідок повідомив, що наказ про прийняття на роботу водія Юрія Луценка Леоніда Приступлюка був незаконним. А в суді Віктор Дорошенко підкреслив, що не бачив жодного разу цей наказ, але вважає, що підсудний мав право його видавати.
 
Після допиту Віктора Дорошенко адвокатом підсудного Ігорем Фоміним, свідок повідомив, що основними просить вважати сьогоднішні його відповіді.
 
Після допиту пана Допрошенко суд оголосив технічну перерву перед допитом іншого свідка.
 
13:20 Суд почав допит 52-го свідка у справі Луценка
 
Печерський районний суд розпочав допит 52-го свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка екс-заступника міністра внутрішніх справ Лідії Поречкіної.
 
«Я не можу бути об'єктивним свідком з кадрового питання (ред. прийнятті на роботу водія Юрія Луценка Леоніда Приступлюка), тому що я не працювала тоді в МВС», - зазначила пані Поречкіна, у своїх вільних показаннях.
 
При цьому вона зазначила, що може свідчити лише про виділення житла Леоніду Приступлюку.
13:58 Квартира Приступлюка використовувалася в службових цілях - свідок у справі Луценка
У ході судового засідання свідок у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка екс-заступник міністра внутрішніх справ Лідія Поречкіна повідомила, що квартира, яку отримав водій пана Луценка Леонід Приступлюк, належала КМДА.
Свідок повідомила, що займала посаду заступника міністра з липня 2005 по грудень 2006 року. При цьому, за її словами, вона займалася фінансовими питаннями, а також будівництвом житла для співробітників МВС.
Квартири, які виділялися працівникам внутрішніх справ, були власністю мерії Києва і не могли належати МВС, звернула увагу Лідія Поречкіна.
«Службова квартира в даному порядку, про який йде мова, могла виділятися і міністром, тому що вона не дається у власність», - підкреслила пані Поречкіна.
При цьому свідок підкреслила, що питання передачі квартири у власність розглядає Центральна житлова комісія (ЦЖК).
Варто нагадати, що водієві пана Луценка Леоніду Приступлюку через деякий час поміняли житло з Дарницького р-ну на квартиру в центрі.
«Квартира Приступлюку виділялася виключно в службових цілях і використовувалася вона в службових цілях», - підкреслила пані Поречкіна.
14:07 Свідок: «На мене ніхто не тиснув, мені ніхто не дзвонив і з захистом Луценка я не зустрічалася»
«Я не можу бути об'єктивним свідком у цій справі і мені нічого не відомо», - свідок.
Свідок підкреслила, що їй нічого не відомо про обставини виділення житла водієві пана Луценка Леоніду Приступлюку. Крім того, вона зазначила, що їй нічого не відомо про обставини прийому на роботу пана Приступлюка. «Про це я дізналася зі ЗМІ», - сказала Людмила Поречкіна.
На питання адвоката підсудного Ігоря Фоміна про те чи захист давив на свідка, щоб вона свідчила помилково, пані Поречкіна зазначила: «На мене ніхто не тиснув, мені ніхто не дзвонив і з захистом Луценка я не зустрічалася».
На традиційне запитання підсудного про незаконні вказівки, пані Поречкіна відповіла, що не отримувала жодних незаконних вказівок від Юрія Луценка або третіх осіб від його імені.
14:16 Суд оголосив перерву в засіданні до 11 січня 2012 року.
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.