Політичний ландшафт нової Верховної Ради суттєво зміниться – Микола Оніщук

onischuk assambleya

 
Хоча офіційні результати виборів до Верховної Ради ще не встановлені ЦВК (згідно Закону України про вибори народних депутатів, вони мають бути оголошені протягом 15 днів), є очевидним, що в парламенті з’являться дві нові політичні сили. За даними всеукраїнських екзит-поллів майже чверть тих, хто взяв участь у голосуванні, віддали свої голоси за партію УДАР та «Свобода». Таку думку висловив президент Інституту правової політики Микола Оніщук, коментуючи оприлюднені результати екзит-поллів.


Експерт прогнозує, якби вибори до парламенту відбувалися лише на пропорційній основі, більшість у Верховній Раді належала б опозиційному альянсу – Батьківщині, Свободі та УДАРу. Адже, за даними соціологічних компаній, сумарно за пропорційною складовою виборів-2012 вони набирають більше половини голосів виборців.

На думку Миколи Оніщука, навіть за умови, що половина депутатів за чинним виборчим законодавством обираються в мажоритарних округах, провладна партія, швидше за все, не буде мати конституційної більшості. І цей факт посилює інтригу навколо майбутніх президентських виборів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.