​Чи випустять завтра імовірного співорганізатора вбивства Юрія Вербицького?

Прочитайте, будь ласка, до кінця.


***

Двері мікроавтобусу відчинилися і нас силоміць витягли на сніг. «Як тебе звати?», - спитав я незнайомця, котрого разом зі мною тітушки викрали і вивезли у ліс під Києвом.

«Юрій», - відповів він. Це був Юрій Вербицький. За кілька годин він стане першим (зі іншою версією – другим) у Небесній Сотні. Його битимуть і допитуватимуть з тортурами більш жорстоко за його львівський акцент, тому шансів вижити у нього буде менше.

Тітушки викрали нас одразу по нашому прибуттю до Олександрівської лікарні, тому навіть познайомитися ми не встигли. Нас повезли до лісу, витягнули із мікроавтобуса у темінь. Я подумав, що настала наша остання хвилина, і вирішив дізнатися ім’я того, з ким доведеться помирати.

Більше ми з ним і не говорили, нас розділили. Я чув, як його допитують, він, імовірно, чув, як б’ють мене. Він, через важкі травми, так і не зможе вийти з зимового лісу.

Попри те, що це було майже чотири роки тому, деякі моменти такі яскраві, ніби це було зараз.

***

А зараз 9 фігурантів цієї справи знаходяться у розшуку. Це – далеко не повний склад тієї групи, котра нас викрадала, там було мінімум 5 машин. Усі вони – поза досяжністю українського правосуддя.

І лише один із тих, хто, на думку слідства, причетний до викрадення, зараз знаходиться за гратами. Це – Олександр Волков, давній друг Олексія Чеботарьова, кримінального авторитета часів януковича, імовірного організатора злочину.

Волков – єдина ланка, котра, виходячи з матеріалів справи, з’єднує безпосередніх учасників того нічного злочину з замовниками. Найбільша, і, мабуть, єдина на сьогодні надія слідства.

Її зараз намагаються ліквідувати. Волков готується вийти. Є інформація, що від Чеботарьова в Апеляційний суд зайшло сто тисяч доларів на забезпечення того рішення, котре дозволить випустити Волкова з-за грат і – далі розділити долю інших 9 утікачів, стати недоступним для вітчизняної Феміди.

***

Завтра, о 12-15, на Солом’янській площі, 2, буде засідання апеляційного суду (головуючий суддя Паленик).

Чи спрацюють ті сто тисяч, залежить від нас.

Прошу прийти і підтримати честь правосуддя.

Igor Lutsenko, facebook.com

Юрій Вербицький. Фото зі сторінки Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.