Подільники яунковича ненадовго зникли з сайту Інтерполу

rozshuk interpol

 
Суд Європейського союзу 28 січня 2016 року оголосить рішення у справах, пов'язаних з оскарженням санкцій ЄС з боку колишніх українських чиновників з команди екс-президента віктора януковича, передає прес-служба відомства.


Так, суд оголосить рішення у справах T-434/14 Сергій Арбузов проти Ради ЄС, T-341/14 Сергій Клюєв проти Ради ЄС, T-486/14 Едуард Ставицький проти Ради ЄС і в об'єднаній справі Т-331/14 & Т -332/14 Микола Азаров & Олексій Азаров проти Ради ЄС.

Проте, як стало відомого, українські чиновники, оголошені в міжнародний розшук, зникли з бази Інтерполу. Як пояснили сьогодні представники Генпрокуратури, чиновники режиму януковича залишаються в базі Інтерполу, інформація про них на сайті організації заблокована.

«У людини, що знаходиться в міжнародному розшуку, є право опротестувати його, якщо він вважає, що переслідується з політичних причин. Колишні чиновники режиму януковича скористалися цим правом», - сказав прокурор Владислав Куценко в ефірі телеканалу «112».

Інтерпол прийняв скарги про політичне переслідування від колишніх українських посадовців. За правилами Інтерполу, після надходження скарги картка розшукуваної особи блокується. Скаргу розглянуть, а потім інформацію або відновлять, або знімуть.

«Генпрокуратура готова надати Інтерполу всю необхідну інформацію, яка підтверджує, що ці особи розшукуються нами не з політичних мотивів», - сказав Куценко.

Всього в розшуку Інтерполу 18 осіб з оточення екс-президента віктора януковича. Серед них сам янукович, його старший син, екс-прем'єр Микола Азаров, екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов, екс-міністр Едуард Ставицький, колишні народні депутати Юрій Іванющенко, Андрій Клюєв. Хто з них подав скарги, поки в Генпрокуратурі не з'ясували.

Як відомо, про зникнення імен діячів режиму Януковича з сайту Інтерполу повідомив Віталій Шабунін з Центру протидії корупції. Він зауважив, що пропали фотографії Азарова, Іванющенко, а також бізнесмена Сергія Курченко, екс-міністрів Раїси Богатирьової та Юрія Колобова, пише gazeta.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.