Українські заручники в Росії стануть однією з головних тем квітневої сесії ПАРЄ

ukrainskie zalogniki

 
Обговорення доповіді про осіб, захоплених під час війни в Україні, стане однією з головних тем весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка пройде в Страсбурзі з 18 по 22 квітня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ПАРЄ, передає Укрінформ.


«Криза біженців і мігрантів в Європі знову буде на порядку денному (ПАРЄ), а також доповіді про осіб, захоплених під час війни в Україні, і про запобігання радикалізації дітей», - йдеться в повідомленні.

Точна дата слухань про незаконно утримуваних на території Росії поки не оголошена. «Остаточний порядок денний роботи пленарних засідань буде затверджений у день відкриття сесії, 18 квітня», - йдеться в повідомленні.

Доповідачем ПАРЄ щодо осіб, захоплених під час війни в Україні, є латиська депутат Неллі Кляйнберг. Парламентарій відвідала Київ і була в зоні конфлікту. Вона зустрічалася з представниками неурядових організацій, ОБСЄ і Червоного Хреста. У доповіді автор згадає не тільки військовополонених, але і українських заручників, які незаконно затримані і знаходяться на території РФ (зокрема, Надію Савченко, Олега Сенцова та інших).

Автор доповіді також викладе уточнену і узгоджену статистику за чисельністю заручників і полонених українців. «Я дуже сподіваюся, що моя доповідь не стане ще одним черговим звітом, який так і залишиться на папері», - заявила Кляйнберг в одному з інтерв'ю ЗМІ.

Крім того, в Палаці Європи в Страсбурзі під час сесії будуть виступати президент Австрії, прем'єр-міністри Грузії, Греції та Туреччини, а також президент Європейської комісії.

Нагадаємо, що 9 березня цього року Страсбург приєднався до міжнародної акції GLOBAL DAY #FreeSavchenko. Зокрема, в Страсбурзі до глобального дня в підтримку викраденої і незаконно утримуваної на території Росії української льотчиці, парламентарія і члена ПАРЄ Надії Савченко приєдналися депутати Європарламенту, українська громада і жителі Франції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.