Transparency International вимагає від України не відкладати е-декларування

e deklaratsii

 
Україна не повинна відкладати запуск електронної системи моніторингу активів політиків і держслужбовців, яка є одним з ключових умов для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. Про це йдеться в заяві Всесвітньої організації по боротьбі з корупцією Transparency International (TI), повідомляє «Європейська правда».


В організації нагадали, що в червні під час зустрічі керівника ТI Хосе Угаса з президентом України Петром Порошенко останній висловлював наміри запустити електронне декларування в серпні.

«Прийшов час для України вжити серйозних заходів по боротьбі з епідемією корупції в політичних і ділових колах. Президент Порошенко говорив, що ця проста електронна платформа буде запущена в серпні, і що всі, хто брехав в деклараціях, будуть нести кримінальну відповідальність», - заявив Угас.

Глава ТI підкреслив, що президент Петро Порошенко повинен тримати своє слово, незважаючи на опозицію тих, хто виступає проти прозорості.

«Якщо система не буде введена в експлуатацію, світ побачить, що президент Петро Порошенко несерйозно ставиться до боротьби з корупцією та залученню корумпованих політиків і чиновників до відповідальності», - заявив Хосе Угас.

Крім того, нагадують в Transparency International, відсутність своєчасного запуску системи електронного декларування також буде впливати на перспективи України в отриманні безвізового режиму з Європейським Союзом.

Нагадаємо, в ЄС раніше підкреслили важливість дотримання Україною обіцянки про початок роботи системи 15 серпня: «Успішний запуск системи електронного декларування є вкрай важливою частиною зусиль по боротьбі з корупцією. Дедлайн, встановлений на 15 серпня, повинен бути дотриманий».

Як повідомлялося раніше, початок повноцінної роботи НАПК, включаючи систему електронного декларування, залишається ключовою перешкодою для впровадження безвізового режиму.

Разом з тим, на початку серпня стало відомо, що Держспецзв'язку вже зірвала на кілька днів календарний план впровадження системи електронних декларацій. Від представників даної служби звучали заяви про неготовність системи до отримання необхідних атестатів із захисту інформації.

В ООН заявили, що здивовані затримкою e-декларування нібито через «питання безпеки».

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.