​Заява МЗС України щодо поїздки групи сербських парламентаріїв до тимчасово окупованої російською федерацією Автономної Республіки Крим

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв до тимчасово окупованої російською федерацією Автономної Республіки Крим. Всупереч численним попередженням з боку української сторони сербські політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право і відкрито закликали до визнання Криму територією рф, знехтувавши цим самим офіційною позицією Республіки Сербія, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба МЗС України.


Розглядаємо дії цих політиків як вияв свідомої зневаги до ключових принципів міжнародного права, передусім суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав, і схвалення ними злочинної політики росії, спрямованої на системні і масштабні порушення прав людини на окупованому півострові.

Порушники будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним українським законодавством. Також очікуємо на відповідну оцінку їхніх дій з боку сербської влади.

До МЗС України для отримання роз’яснень сьогодні було викликано Посла Сербії в Україні.

МЗС України вкотре звертається з вимогою до усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України.

Фото mfa.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.