​Посол Польщі в Україні пообіцяв сім'ям українських бранців можливість розповісти про трагічну долю своїх рідних на форумі ЄС

У посольстві Польщі в Києві відбулася зустріч із сім’ями українських бранців, яких тримали у полоні сепаратисти на Донбасі. Члени родин зустрілися з польськими дипломатами. Посол Польщі в Україні Ян Пєкло пообіцяв їм надати можливість розповісти свої трагічні історії на форумі Європейського Союзу, повідомляє Польське радіо.


Нещодавно між Києвом та проросійськими сепаратистами і російськими бойовиками з Донбасу відбувся обмін полоненими. Однак у руках бойовиків, яких підтримує росія, досі залишається понад 100 українських мирних жителів та військових, зокрема майор Сергій Іванчук. Його дружина спільно з кільканадцятьма іншими представниками родин бранців зустрілася з послом Польщі у Києві.

Вона сказала, що не має жодного контакту з чоловіком. Жінка додала, що бачила його тільки у відеороликах з допитами, які сепаратисти опублікували у веб-мережі. «У відео видно, що чоловіка били, у нього нерухома рука, на обличчі синці», - розповіла дружина українського військового.

Ян Пєкло запропонував, аби про долю своїх найрідніших члени сімей українських бранців розповіли на форумі Євросоюзу у Брюсселі. Польський дипломат сповістив, що звернеться з цією ідеєю до польських євродепутатів, аби про долю ув’язнених на Донбасі українців дізналося якомога більше людей.

Наприкінці минулого року сепаратисти у межах обміну бранцями звільнили 74 українців. Українська влада обіцяла, що докладе зусиль для звільнення решти цивільних та військових, яких тримають у в’язницях проросійські терористи та бойовики на Донбасі.

Фото twitter.com/plinukraine



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.