​Поляки в Україні вшанували пам’ять жертв смоленської катастрофи

У середу, 10 квітня, польська громада в Україні молилися за жертв смоленської катастрофи і катинського злочину. У Києві перед польським посольством поклали квіти і запалили свічки. Меси за жертвами відправили, зокрема, у римо-католицьких храмах у Львові, Житомирі, Луцьку та Харкові, повідомляє Польське радіо.


Пам’ять жертв смоленської катастрофи вшанували поляки з київської організації «Згода». Крім запалених свічок перед входом до Посольства Республіки Польща, поклали також вінок із біло-червоною стрічкою. Київські поляки молилися за жертв катастрофи минулої неділі під час меси у костелі святого Миколая.

Вчора богослужіння за жертвами смоленської катастрофи та катинського злочину відправили у житомирському кафедральному соборі святої Софії. У Житомирі відкрили також підготовану Інститутом національної пам’яті Польщі виставку «Катинський злочин». У заходах взяли участь місцеві поляки та посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

«Сьогодні, спільно із групою генерального консула у Вінниці Даміана Цярцінського, поляками Житомирщини, католицьким духовенством, представниками влади області та міста ми вшанували пам’ять жертв смоленської катастрофи і катинського злочину. Ми поклали квіти до пропам’ятної дошки світлої пам’яті президента Лєха Качинського та молилися у соборі св. Софії», - сказав Ціхоцький.

У Житомирській області – найбільша польська громада в Україні і цей регіон є одним із найважливіших культурних польських центрів країни.

Крім Києва, Житомира, Харкова і Луцька за жертв молилися також в Одесі над Чорним море, де поклали квіти до меморіальної дошки Лєху Качинському.

Нагадаємо також, що у дев’яті роковини трагедії неподалік Смоленська віце-міністр закордонних справ України Василь Боднар написав у Twitter: «Вічна пам'ять Президенту Польщі Леху Качинському і всім жертвам Смоленської трагедії! росія має відповісти!»

Фото facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.