​МЗС Польщі оприлюднило заяву у справі процесу стосовно збитого літака малайзійських авіаліній MH17

Міністерство закордонних справ Польщі опублікувало заяву, яка стосується процесу у справі про збиття літака малайзійських авіаліній MH17 над Східною Україною 17 липня 2014 року. Розгляд цієї справи починається 9 березня у Нідерландах. Польське зовнішньополітичне відомство інформує, що повідомлення про відкриття процесу сприйняло із задоволенням, передає Польське радіо.


У документі МЗС у Варшаві підкреслено, що метою процесу є «з’ясувати справжні обставини і встановити винних у збитті літака над територією України, підконтрольною сепаратистським силам, які підтримує росія». Наголошено, що в літаку було майже триста осіб сімнадцяти національностей. Польське міністерство висловило сподівання, що завдяки «незалежності та професіоналізму судових процедур, які будуть застосовуватися перед судом Королівства Нідерландів і в межах закону Королівства Нідерландів», судова справа досягне очікуваної мети.

Збиття малайзійського літака вже розслідує Міжнародна слідча група, якою керують Нідерланди, тому польське МЗС у своїй заяві також закликало всі країни співпрацювати в цьому розслідуванні, з дотриманням змісту Резолюції Ради Безпеки ООН № 2166. У ній йдеться про вимогу притягнути до відповідальності осіб, винних у трагедії, та гарантувати всебічне співробітництво всіх держав у межах зусиль з метою встановлення відповідальних.

Фото krapka.club



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки произошло 104 боевых столкновения, всего враг нанес 7 ракетных, 108 авиационных ударов, более 120 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.