​Четверо українців заплатили штраф за порушення карантину у Польщі

Четверо громадян України, які на щодень живуть у Польщі, під час карантину вирішили поїхати на екскурсію до Сандомєжа. Коли там вони оглядали ринкову площу, з’явилася поліція, яка виписала їм штраф за це порушення, повідомляє Польське радіо.


«Під час прогулянки центром міста до чоловіків підійшла поліція, аби їх перевірити. Вони порушили правила щодо пересування і їх покарали штрафами. Вони усвідомлювали, що діють заборони, але не сподівалися, що хтось на Ринку їх затримає і захоче перевірити. Вони розраховували на везіння, однак так не сталося і на цьому їхня екскурсія завершилася», - повідомила Польському прес-агентству прес-офіцер Повітового управління поліції у Сандомєжі Пауліна Мруз.

Вона також зазначила, що це перша ситуація покарання після того, як було введено більш жорсткі правила щодо пересування.

Обмеження у пересуванні діятимуть принаймні до 11 квітня. До цього часу у Польщі не можна пересуватись, окрім побутових справ, професійних чи пов’язаних зі здоров’ям. Правила не стосуються доїзду на роботу, волонтерства, необхідних покупок, у тому числі і ліків та вигулювання собак.

За порушення цих правил, відповідно до закону про запобігання та боротьбу із зараженнями та інфекційними хворобами, санітарний інспектор може покарати фінансовим штрафом від 5 то 30 тисяч злотих.

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.