​Очільник НАТО закликав росію до деескалації конфлікту з Україною

«Ми закликаємо росію до деескалації конфлікту з Україною», - закликав Єнс Столтенберґ у Вільнюсі. Генеральний секретар НАТО разом із головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн зустрілися у неділю із владою Литви, повідомляє Польське радіо.


Столтенберґ зазначив, що присутність російських військ на українському кордоні викликає занепокоєння, оскільки є нічим неспровокованою і незрозумілою:

«Те, що ми бачимо, – це зосереджені сили, ми бачимо важке озброєння, ми бачимо озброєні військові підрозділи, ми бачимо артилерію, ми бачимо танки та безпілотники, ми бачимо системи електронної оборони. Ми спостерігаємо десятки тисяч солдатів, підготовлених до бою. Послання для росії полягає в тому, що їй необхідно деескалувати свою діяльність і діяти прозоро».

Столтенберґ додав, що якщо москва вирішить застосувати силу, вона повинна враховувати наслідки:

«Ми зробили це після незаконної окупації Криму в 2014 році. Союзники по НАТО та Європейський Союз вирішили запровадити жорсткі економічні та фінансові санкції проти росії».

Водночас голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила у Вільнюсі, що у відповідь на кризу на східному кордоні Європейський Союз посилить своє партнерство з НАТО. Вона додала, що робота над відповідним документом триває:

«Оскільки гібридні загрози стають все більш серйозними, нам потрібно вивести нашу співпрацю на новий рівень. Тому разом із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом ми працюємо над новою спільною декларацією Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. Наша мета – відновити та оновити політичну прихильність міцному партнерству ЄС-НАТО».

Також президент Литви Ґітанас Науседа попередив, що режим Аляксандра Лукашенки не перестане випробовувати єдність західних країн. На його думку, ситуація залишається напруженою і непередбачуваною.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.