​Українська армія отримала від Польщі 18 сучасних самохідних гаубиць KRAB

Польща передала Україні 18 сучасних самохідних гаубиць KRAB. За словами співрозмовника з урядових кіл, йдеться про оснащення трьох артилерійських дивізіонів. Польща також підготувала сотню українських артилеристів у керуванні гаубицями-гарматами KRAB. Завдяки польській допомозі українці мають щонайменше 24 західні самохідні гармати-гаубиці. Франція передала 6 одиниць подібного типу техніки під назвою «Caesar». У свою чергу Німеччина та Нідерланди заявили, що передадуть загалом 12 одиниць, але в Берліні пояснюють, що екіпажі для експлуатації Panzerhaubitzen 2000 ще проходять навчання, а дата доставки техніки на схід невідома, повідомляє Польське радіо.


«КРАБи» – це техніка, яке використовується польською армією протягом кількох років. Контракт з вітчизняним оборонно-промисловим комплексом був укладений у 2016 році і передбачав поставку майже 100 гаубиць. Два роки тому Міноборони оновило контракт і замовило більше зброї. «КРАБи» виробляє Huta Stalowa Wola. Гусеничне шасі знаходиться на корейській ліцензії, а гармата калібру 155 мм є модифікацією британського озброєння. Максимальна дальність стрільби з основними боєприпасами становить 40 км. За хвилину KRAB може вистрілити 6 разів.

Передача нової техніки українській армії можлива, зокрема, завдяки закону, що діє з середини березня, який запровадив спрощену передачу зброї Україні. Польща є другим за величиною донором техніки для України - після США.

Серед озброєння, яке надійшло в Україну з Польщі, – близько 250 танків Т-72, самохідних гаубиць 2С1 Goździk, реактивних систем залпового вогню «Град». Польща також надала ракети класу «повітря-повітря» для літаків МІГ-29 і Су-27.

Крім важкої техніки, це також дрони виробництва польської WB Electonics, які використовують, серед іншого, для розвідувальної діяльності. Українці вихваляються, що мають польські дрони Warmate – циркулюючу систему боєприпасів, схожу на американський Switchblade. З польського арсеналу українські воїни отримали також переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

САУ Krab. Фото Ministerstwo Obrony Narodowe



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.