​Президент Польщі прибув до Києва, аби обговорити підтримку України та взяти участь у другому саміті Кримської платформи

Президент Анджей Дуда прибув до Києва, куди він приїхав на запрошення президента України Володимира Зеленського. Президент Анджей Дуда візьме участь у другому саміті Кримської платформи.


Під час ранкової пресконференції радник президента Анджея дуди Павел Шрот нагадав, що президент Польщі завжди підтримував незалежність України. Його присутність у Києві зараз теж символічна. Він повідомив, що головною темою переговорів двох президентів буде підтримка України, повідомляє Польське радіо.

«Військова підтримка, постачання техніки, що необхідна цій країні для захисту від російської агресії, а також економічна, гуманітарна та політична підтримка. Президент (Анджей Дуда – ред.) візьме участь у засіданнях так званої Кримської платформи із президентом Зеленським», - повідомив Павел Шрот.

Радник президента зазначив, що деталі візиту з міркувань безпеки наразі не розголошуються. Канцелярія президента опублікувала у Twitter коротке відео із зустріччю Анджея Дуди на залізничному вокзалі в Києві.

У міжнародному саміті Кримської платформи візьмуть участь представники кількох десятків країн. Зустріч відбудеться вдруге і буде присвячена тимчасово окупованому росіянами українському півострову.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що в обговореннях візьмуть участь близько 60 країн і міжнародних організацій. На рівні президентів і глав урядів мають бути представлені 40 країн. Неофіційно відомо, що принаймні частина з них приїде до Києва.

24 серпня теж минає півроку з моменту повномасштабного нападу росії на Україну. У середу Україна також відзначатиме День Незалежності.

Анджей Дуда на залізничному вокзалі у Києві. Фото twitter.com/prezydentpl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.