​Євродепутати закликали Європейський Союз додатково надати Україні принаймні 7 комплексів Patriot

86 депутатів Європарламенту підписали листа, в якому закликають ЄС відправити в Україну «додаткові» зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україна використовує для протиповітряної оборони.


«Україні терміново потрібні принаймні сім із цих систем, щоб протистояти новій жорстокій стратегії, яку почала росія, яка націлена не лише на українську енергетичну інфраструктуру, а й на будівлі лікарень та житлові будинки в таких містах, як Київ, Одеса та навіть Львів», - мовиться у листі депутатів, повідомляє Голос Америки.

За словами європейських законодавців, 6 європейських країн мають у своєму арсеналі системи ППО Partiot, і поки Конгрес США зволікає з ухваленням допомоги Україні, ЄС має «якнайшвидше» доставити Києву необхідне обладнання.

«Оскільки американський Конгрес знаходиться в глухому куті, наша відповідальність, особливо шести європейських країн, які мають системи Patriot, щоб доставити необхідне обладнання, і це якнайшвидше, щоб Україна могла реально протистояти цьому новому нищівному російському наступу», - мовиться у листі депутатів Європарламенту.

Депутат Європейського парламенту Гай Верховштадт написав у мережі Х (раніше Twitter), що 6 країн, які мають установки Patriots, це Німеччина, Польща, Нідерланди, Румунія, Іспанія та Греція.

«Європа має протиракетні комплекси Patriot, і Україні вони дуже потрібні», - написав євродепутат у соцмережі Х.

Листа із закликом швидко надіслати Україні ці системи адресували президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю, главі європейської зовнішньої політики Жозепу Боррелю, канцлеру Німеччини, прем’єр-міністрам Польщі, Іспанії, Румунії, Нідерландів, Греції.

Раніше, 16 квітня, глава європейської зовнішньої політики Жозеп Боррель під час виступу на європейському форумі Nueva Economia Forum заявив, що Євросоюз має терміново надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів, щоб захистити Україну від російських атак ракетами та керованими бомбами на українські міста.

Пускові установки ракет Patriots. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.