Чумак переконаний, що депутати впорались, тепер справа за Януковичем та Ко

zakon chumak

 
Про це сказав голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат фракції «УДАР» Віктор Чумак, коментуючи прийняття 14 травня Парламентом в цілому проекту закону № 2837 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики», повідомляють «Конфлікти і закони».


«Сьогодні ми стали свідками непересічної події у Парламенті, коли інтереси України переважили на політичних вагах інтереси окремих груп, і народні депутати склали тест на чесність перед українським суспільством», - наголосив один із ініціаторів законопроекту Віктор Чумак.

На його думку, той факт, що Закон підтримали 373 депутати, свідчить про адекватну оцінку загрозливої ситуації, що сьогодні склалася з корупцією в Україні.

Також, поінформував Віктор Чумак, в найближчий час планується зробити відкритими дані щодо використання публічних коштів, реєстр недобросовісних учасників державних закупівель та забезпечити відкритість закупівель державних підприємств. «Ми свою частину роботи виконали, а тепер передаємо цей законопроект в руки Президента та виконавчої влади», - наголосив Голова Комітету.

Нагадаємо, що ключовими у цьому проекті закону є реформування антикорупційної експертизи, поява механізму контролю фінансових декларацій, перегляд умов звільнення, позбавлення пільг та подальшого працевлаштування для осіб, що вчинили корупційні правопорушення. Окрім того, вводяться такі важливі сьогодні норми, як обов’язкова публічність декларацій високопосадовців, відкритий доступ до інформації про осіб, що вчинили корупційні правопорушення, реформується порядок контролю за конфліктом інтересів, розширюється перелік даних, що надаються у фінансовій декларації та інші.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.