​Євросоюз продовжив санкції проти росії через анексію Криму

Рада Європейського Союзу в понеділок продовжила до 23 червня 2018 року санкції, введені ЄС в зв’язку з російською анексією Криму і Севастополя. Про це йдеться в офіційному повідомленні Ради ЄС під назвою «Незаконна анексія Криму та Севастополя: ЄС продовжує санкції на один рік», опублікованому на офіційному інформаційному інтернет-порталі Євросоюзу, повідомляє «Голос Америки».


Дія санкцій, як сказано в повідомленні, обмежена територією Криму і Севастополя. Заходи включають заборону на імпорт до Євросоюзу продукції, виробленої в Криму або Севастополі, і заборону на інвестиції в Криму або Севастополі (ні європейці, ні розташовані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати компанії в Криму або надавати пов’язані з цим послуги).

Також продовжено заборону на послуги в Криму або Севастополі, пов’язані з туризмом – зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити в порти Кримського півострова, «за винятком випадків виникнення надзвичайної ситуації».

Євросоюз продовжив заборону і на експорт деяких товарів і технологій для компаній в Криму або для використання в Криму в сфері транспорту, телекомунікації та енергетики, а також пов’язаних з розвідкою, освоєнням і видобутком нафти, газу і корисних копалин. Згідно з рішенням ЄС, «не повинні надаватися технічне сприяння, брокерські послуги, будівельні або інженерні послуги, пов’язані з інфраструктурою в цих секторах».

Як раніше було сказано в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки від імені Європейського Союзу 17 березня 2017 року, «ЄС продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя російською федерацією і залишається відданий повній реалізації своєї політики невизнання».

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.