26 лютого відбувся форум «26-2-14: Війна почалась у Криму»

«Окупанти вивезли із СІЗО №2 Сімферополя 60 осіб: у тому числі викрадених на новоокупованих територіях. Як повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на джерела, щодо етапованих (спеціально зазначених ФСБ) використали поширену практику – побиття на кожному пункті прямування по етапу (зазвичай у СІЗО). Найбільш жорстка ділянка етапу – між Сімферополем і Краснодаром, оскільки ув’язнених упродовж понад 8 годин везуть в автотранспорті в так званих «стаканах». Це вузька обгороджена частина салону, в якій можна їхати тільки стоячи. Етапування українських громадян у рф порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни https://twitter.com/InvestigatorUa/status/1759915925732577377 (фото і відео).

Прочитайте історію кримськотатарського журналіста й політика, заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла, якого росія звинуватила в «диверсії» та ув’язнила на 17 років https://theukrainians.org/nariman-dzhelial-tsentr-tiazhinnia/.

26 лютого відбувся форум «26-2-14: Війна почалась у Криму». Метою заходу було нагадати та наголосити, що російська агресія проти України розпочалася з окупації Криму у 2014 році, і що тільки зі звільненням та реінтеграцією Криму війну буде завершено https://twitter.com/ppu_gov_ua/status/1762842271857217592 (відео).

Напередодні псевдовиборів значно побільшало агіток в тимчасово окупованому Криму. Активісти руху «Жовта Стрічка» показують своє відношення до клоунади окупантів під назвою «вибори» https://t.me/yellowribbon_ua/8000 (фото).

На Сумщині внаслідок ворожого обстрілу загинули двоє поліцейських – Новік Оксана та Юрко Олег, ще шестеро – у лікарні https://www.npu.gov.ua/news/na-sumshchyni-vnaslidok-povtornoho-vorozhoho-obstrilu-zahynuly-dvoie-politseiskykh-shche-chetvero-u-likarni (фото).

Ворог продовжує атакувати мирне населення Херсонщини. Через російську агресію 1 людина загинула, ще 2 – дістали поранення. Уночі, після чергового обстрілу, загорілось два житлових будинки в одному з мікрорайонів м. Херсон. За добу були пошкоджені 12 багатоповерхівок та 15 приватних будинків https://twitter.com/SESU_UA/status/1762736635194540130 (відео), https://www.npu.gov.ua/news/odna-liudyna-zahynula-dvoie-poraneni-politsiia-fiksuie-naslidky-cherhovykh-rosiiskykh-atak-khersonshchyny (фото).

Окупанти завдали 234 удари по 11 населених пунктах Запорізької області впродовж доби. 76-річна жителька загинула від ворожого снаряду у тимчасово окупованому селі Нове Пологівського району. 53-річний чоловік отримав поранення внаслідок артудару по прифронтовому Оріхову. Надійшло 27 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури https://www.npu.gov.ua/news/na-zaporizhzhi-politseiski-zafiksuvaly-naslidky-234-vorozhykh-vluchan-po-budynkakh-tsyvilnoho-naselennia (фото).

За 27 лютого росіяни вбили 1 жителя Донеччини – у Гірнику. Ще 5 людей в області дістали поранення. Пошкоджено 21 цивільний об’єкт – 14 житлових будинків, два зерносховища, господарські приміщення, автомобілі https://www.npu.gov.ua/news/zahynula-liudyna-piatero-myrnykh-zhyteliv-poraneni-politsiia-donechchyny-zadokumentuvala-voienni-zlochyny-rf (фото).

росія обстріляла чотирма ракетами Курахове Покровського району. Унаслідок ворожого удару пошкоджено будівлю пожежної частини. Дві ракети влучили в університет, ще дві – у школу. Пошкоджено щонайменше 14 житлових будинків, дві адмінбудівлі, палац культури, пошта, теплотраса https://www.npu.gov.ua/news/nichnyi-udar-po-pokrovsku-politsiia-zadokumentuvala-ponad-20-ruinuvan (фото і відео).

В Ізюмі на міні підірвався 42-річний чоловік, коли порпався на власній земельній ділянці. Його з численними пораненнями відвезли в лікарню. У Дергачах через вчорашню атаку шахедів пошкоджений дах та вікна багатоквартирного будинку. За добу армія рф обстріляла приблизно 15 населених пунктів Харківщини https://www.npu.gov.ua/news/cherez-obstrily-rosiian-na-kharkivshchyni-poshkodzheni-skladski-budivli-ta-zhytlovi-budynky-slidchi-zadokumentuvaly-naslidky-voiennykh-zlochyniv (фото).

Удень окупанти вдарили КАБами по місту Купʼянськ. Зафіксоване влучання в центральній частині міста. Пошкоджено приміщення кафе. Загинув 39-річний чоловік. Зафіксовано влучання у церкву. Під завалами опинився 58-річний пастир Юрій Клімко. Він отримав не сумісні з життям травми. Поранення отримали троє жінок та двоє чоловіків https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1762836463958561102 (фото), https://twitter.com/nakipeloua/status/1762842091086888970 (фото).

Цілий день російська армія гатила по Нікопольщині. Райцентру, Марганецькій, Мирівській, Покровській, Червоногригорівській громадах Дніпропетровщини. Понівечені приватний будинок, господарська споруда, лінії електропередач https://www.npu.gov.ua/news/za-mynulu-dobu-nikopolskyi-raion-zaznav-ponad-desiatok-atak-vid-okupanta-politseiski-zbyraiut-rechovi-dokazy (фото).

Підбірка найкращих знищень російської військової техніки з використанням дронів та артилерії підрозділом «Очі» https://twitter.com/DefenceU/status/1762545636409536728 (відео).

Для деяких окупантів та їхньої бронетехніки в Україні гра закінчена. Але на відміну від комп’ютерних ігор, у них не буде можливості воскреснути https://twitter.com/DefenceU/status/1762806100049404219 (відео).

P.S. Окупанти затримали і заарештували кримчанина, який нібито передавав інформацію ГУР МО України. Згідно версії кацапів, кримчанину сказали спілкуватися українською, бо в Україні кажуть не «ЧТО», а «ШО ТАКОЄ». Хлопця, я впевнений, дійсно затримали, але в таке кіно тільки вата повірить. Кожного разу, коли я слухаю слова затриманих, які читають тексти, написані сценаристами ФСБ, я все більше усвідомлюю, наскільки рашисти нас не розуміють, наскільки ми відрізняємось від них. Якщо б вони здатні були зрозуміти нас, то ніколи б не напали, а бігли б подалі від страху, а не дохли тисячами на нашій землі https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1762821343924650105 (відео)», - пише КРИМський бандерівець.

Під час форуму «26-2-14: Війна почалась у Криму». Фото з відеорлика twitter.com/ppu_gov_ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.