Віталій Кличко: Фальсифікації виборів відбудуться задовго до дня голосування

klichko27 03 2012Спроби фальсифікацій під час парламентських виборів можуть відбуватися ще на рівні формування дільничних та окружних виборчих комісій, а також під час роботи з виборцями до оголошення старту офіційної виборчої кампанії.

Про це лідер партії «УДАР» заявив під час зустрічі з представниками Європейського парламенту у Брюсселі. Зокрема, політик зустрівся з віце-президентом Європарламенту Яцеком Проташевічем, головою Комітету з питань закордонних справ Ельмаром Броком, депутатами Мареком Сівецем, Міхаелєм Галером, Андрієм Ковачевим. В ході зустрічей європейські політики цікавилися ситуацією в Україні та підготовкою до парламентських виборів.

На думку Віталія Кличка, моніторинг виборів має бути довгостроковим і відбуватися не тільки в день голосування, а задовго до нього. «Фальсифікації відбуваються не в день голосування, а набагато раніше. Ми знаємо, що вибори у жовтні не будуть ані вільними, ані справедливими. Ось чому ми потребуємо набагато більше національних та міжнародних спостерігачів, аніж зазвичай», – переконаний лідер партії «УДАР».

Віталій Кличко вкотре наголосив на необхідності розширення співпраці з неурядовими громадськими організаціями України, за допомогою яких можна виявляти нові, ще не відомі форми можливих фальсифікацій. За словами Кличка, одним з тестів на демократичність виборів також стане можливість рівного доступу до засобів масової інформації представникам різних політичних партій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.