​Російські системи С-400 в Сирії не побачили американські літаки F-22

Як з'ясувалося, американські літаки F-22 Raptor взяли участь в бомбардуваннях порожніх ангарів і будівель режиму Асада 14 квітня і були готові атакувати російські системи протиповітряної оборони в разі виникнення загрози для США та їх союзників, повідомляє Центральне командування ВПС, на яке посилається Air Force Magazine, пише Кавказ-Центр.


За даними відомства, технології прихованості дозволили F-22 діяти в повітряному просторі Сирії, яке раніше американські військові називали одним з найбільш захищених в світі завдяки багатошаровій системі російсько-сирійських ППО.

«ВПС США F-22 Raptor зіграли вирішальну роль у захисті наземних військ як під час, так і після міжнародної операції, що відбулася вранці 14 квітня проти сирійських об'єктів, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї, - оголосив прес-секретар ВПС США капітан Марк Графф. - Завдяки унікальним можливостям «п'ятого покоління» F-22 виявився єдиним літаком, придатним для роботи всередині інтегрованої системи протиповітряної оборони Сирії, оскільки був здатний нейтралізувати загрозу нашим силам і позиціям в регіоні, а також забезпечити авіаційну підтримку Сполученим Штатам і союзникам, а також нашим партнерам в Сирії».

Одне із завдань F-22 полягала в тому, щоб знищити протиракети, що запускаються сирійської системою ППО по ракетах США та їх союзників. Нагадаємо, що режим Асада випустив понад 40 ракет російського виробництва вже після того, як американці відбомбилися за програмними цілями в Сирії.

Відомо, що росія розгорнула системи протиповітряної оборони С-400 в Сирії, які, згідно з твердженнями москви, призначені не тільки для ураження ракет і літаків, але і для наведення балістичних ракет на сухопутні позиції. Напевно, саме цю обставину мав на увазі Графф, коли говорив про загрозу, яку могли представляти сирійські ППО для наземних сил коаліції, які були під захистом F-22.

Примітно, що спочатку про участь даних літаків в операції нічого не говорилося. Відразу після проведення атаки представники Пентагону розповіли про те, що в атаках по сирійському режиму взяли участь бомбардувальники B-1B, які діяли під прикриттям винищувальної авіації, однак не робилося ніяких уточнень з приводу того, що це були саме F-22.

Пізніше стало відомо, що безпеку авіації забезпечували літаки радіоелектронної боротьби EA-6B Growler, покликані протидіяти протиракетній обороні.

На брифінгу, що відбувся 19 квітня, представник Міноборони США генерал Кеннет Маккензі пояснив, що захист американських кораблів від можливої агресії росії забезпечувала група винищувачів, що вилетіла з європейських баз ВПС США, проте серед них, знову ж таки, не називався F-22.

Проте, прес-секретар Пентагону підполковник Деміен Пікарт підтвердив, що F-22 дійсно були присутні в оперативному просторі і завдяки своїм високотехнологічним можливостям зводили до мінімуму ризик для авіації США та їх союзників. За його словами, літаки готові були діяти, однак, «як і очікувалося, їх не довелося задіяти».

«Це говорить про те, що F-22 чудово підходить для оборонної контртерористичної місії, яку він продовжує проводити в небі над Сирією, охороняючи сили коаліції на землі і в повітрі», - зазначив Пікарт.

«Повітряні платформи п'ятого покоління, такі як F-22 і F-35, як і раніше будуть служити в якості основних машин, здатних діяти в смертоносних середовищах ППО, подібних сирійським», - повідомив Графф в своєму коментарі до участі F-22 в нальотах на порожні об'єкти режиму Асада.

Нагадаємо, що 16 квітня Європейське командування Збройних сил США (EUCOM) випустило офіційну заяву про те, що жодна з ракет, випущених 14 квітня в рамках військової операції проти режиму Башара Асада, не була перехоплена ні сирійськими, ні російськими засобами протиповітряної оборони.

«Жоден з літаків і жодна ракета, які були задіяні в цій місії, не були вражені сирійськими ППО, і немає ознак того, що були задіяні російські системи ППО», - зазначалося в прес-релізі.

Згодом Тармп заявив, що російські засоби ППО виявилися марними проти ракет американців.

Фото kavkazcenter.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.