Мати політв'язня Олександра Кольченко отримала можливість побачення з ним

kolchenko mati

 
Громадянин України, кримський політв'язень Олександр Кольченко, який утримується в ув'язненні в Росії, зустрівся з матір'ю, яка отримала можливість триденного побачення з сином. Про це повідомила в Фейсбуці 28 травня Ольга Афанасьєва, мати кримського політв'язня Геннадія Афанасьєва, передають «Крим.Реаліі».


«Лариса Кольченко вийшла з триденного побачення з Сашою. Втомилася. Радісна. Нагодувала. Поцілувала. Говорено-переговорено. Дивились разом новини про Надю (Савченко - КР). Саша передав: «Слава Україні!». Спасибі активістам, членам ГСК, всім, хто допоміг Ларисі, допомагає Саші в Челябінську і Копейску», - повідомила Афанасьєва.

Напередодні члени «Громадської спостережної комісії» Челябінської області повідомили, що кримський політв'язень Олександр Кольченко, який утримується в ув'язненні в Росії, поставлений на «профілактичний облік» в колонії Копейска, де він відбуває покарання, як «особа, схильна до поширення екстремістської ідеології».

Олександр Кольченко та Олег Сенцов були засуджені в Росії Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно. Їм були пред'явлені звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Єдина Росія» в анексованому Росією Криму. Обидва українця визнані російським правозахисним рухом «Меморіал» політв'язнями.

У суді Сенцов і його захист наполягали на українському громадянстві режисера.

Ще один фігурант справи Геннадій Афанасьєв засуджений на сім років позбавлення волі і відправлений до колонії в Сиктивкарі в Республіці Комі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.