​Сенатор США заявляє, що, перебуваючи в Австрії, Фірташ продовжує заробляти мільярди на оборудках в Україні

Сенатор США заявляє, що, незважаючи на можливість екстрадиції до США, український олігарх Дмитро Фірташ продовжує отримувати «сотні мільйонів доларів незаконних прибутків» від оборудок з газом в Україні.


NBC News опублікувало лист співголови Гельсінської комісії США сенатора Роджера Вікера від 11 квітня 2018 року. Копію листа видання отримало у відповідь на запит в рамках закону США про відкритість інформації, повідомляє «Голос Америки».

За оцінками сенатора, Фірташ отримав 1,5 мільярда доларів від незаконної діяльності. А саме через те, що «Нафтогаз» зобов'язаний продавати газ посередникам, якими досі володіє Фірташ, олігарх отримує доступ до газу, продає його кінцевим споживачам, але не сплачує «Нафтогазу», а привласнює виручку.

У коментарі NBC News, речник та юрист Фірташа Ленні Девіс та Ден Вебб відкинули звинувачення Вікера як «категорично і однозначно неправдиві».

Девіс також заявив, що у випадку публікації змісту листа він подасть на видання до суду.

Речник Вікера, Віка Ванметер наголосив, що лист сенатора засновано на перевіреній інформації.

«Як співголова Комісії з безпеки та співробітництва в Європі, - йдеться в заяві Вантметера, - сенатор Вікер регулярно зустрічається з іноземними делегаціями. Він глибоко зацікавлений в Україні і давно рішуче виступає проти агресії володимира путіна в регіоні. Лист був запитом від сенатора Вікера до адміністрації США стосовно новин про зусилля з екстрадиції Фірташа – широко відомого своєю корумпованістю та зв'язками з кремлем і організованою злочинністю. Лист було написано після вивчення інформації низки джерел, що заслуговують на довіру, включаючи зустрічі з іноземними делегаціями, дані, наявні в публічному доступі та закриті дані».

У Сполучених Штатах Фірташа звинувачують у хабарництві за кордоном. Йдеться про звинувачення у сприянні виплаті хабаря на 18,5 мільйона доларів посадовцям в Індії з метою отримання ліцензій на видобуток титану. Фірташа було заарештовано в 2014 році. Він перебуває в Австрії.

Дмитро Фірташ. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.