​Об’єднатись заради України - сенатор США закликав республіканців та демократів повернути американську підтримку Україні

Сенатор-демократ Кріс Мерфі опублікував відео, у якому закликає республіканців і демократів об’єднатись для відбудови пошкоджених відносин з Україною. Ролик він оприлюднив напередодні візиту до Києва, де разом із сенатором-республіканцем Роном Джонсоном має зустрітись із Володимиром Зеленським та керівництвом країни, повідомляє «Голос Америки».


«Схеми Трампа зашкодили нашим зв’язкам та надійності по всьому світу і завдали особливо серйозної шкоди нашим відносинам з Україною», - сказав Кріс Мерфі.

«Впродовж довгого часу підтримка України була прагненням обох партій. Демократи і республіканці розуміли, що якщо ми хочемо боротись із російською агресією у східній Європі, а також у себе вдома, починати слід з України. Війська путіна були в Україні, але його увага була на США».

«Зараз демократи й республіканці мають об’єднатися і повернути американську підтримку Україні», - додав Мерфі.

«І будьмо чесними: у нас є багато роботи. У цей вразливий момент Україна потребує запевнення, що суд щодо імпічменту не послабив нашої двопартійної підтримки».

На думку сенатора, це запевнення має складатись із трьох короткотермінових компонентів: призначення нового посла США до України, встановлення дати офіційного візиту Зеленського в Білий дім і збільшення економічної та безпекової допомоги Конгресу.

Це вже шостий візит Кріса Мерфі до України. Востаннє він відвідував Україну на початку вересня 2019 року, також із Роном Джонсоном. Нагадаємо, раніше під час слухань у Конгресі Кріс Мерфі ставив під сумнів доцільність збільшення військової допомоги Україні.

Водночас він є одним з ініціаторів створення спеціального конгресового фонду, який має допомогти Україні посилити свою енергетичну безпеку на фоні загрози з боку будівництва Північного Потоку-2.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.