Міжнародні організації журналістів заявляють, що переслідування журналістів в УНІАН мають бути припинені

unian cenzura

 
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та її європейський підрозділ, Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили свою глибоку стурбованість у зв'язку з триваючим безвідповідальним керуванням інформаційним агентством УНІАН, яке полягає в політичному тискові і запровадженні цензури в агентстві, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).


За даними підрозділу МФЖ, ЄФЖ і НМПУ в середу, 28 серпня, п'ятьом журналістам, що працюють в агентстві, було заблоковано доступ до їхніх робочих місць. Їм повідомили, що вони переміщаються в нещодавно створений відділ моніторингу телевізійних новин.

Ці п'ять журналістів у жовтні 2012 року виступили з протестами щодо дій керівництва УНІАН, яке було звинувачене в цензурі, а потім ще й фальшуванні новин агентства.

«Ми приголомшені кричущим переслідуванням цих журналістів. Керівництво УНІАН проігнорувало колективний договір і покарало цих журналістів, які захищають правду, - заявив президент Міжнародної федерації журналістів Джім Бумела, - Це зарозуміле зловживання владою є останнім у серії дій керівництва УНІАН, яке продовжує переслідувати незалежних і критичних журналістів провідного агентства країни».

Рішення про перехід п'яти журналістів в інший підрозділ сталося після ряду дій безвідповідального керування в агентстві протягом останнього року. У листопаді 2012 року МФЖ і ЄФЖ засудили агентство за накладення штрафу на двох журналістів , які опублікували статті з критикою українського президента, а в листопаді стривоженість прозвучала через збільшення політичного втручання у ситуацію.

У відкритому листі , опублікованому п'ятьма досвідченими співробітниками УНІАН, автори заявили, що рішення про переміщення є переслідуванням і намаганням запровадити політичну цензуру в УНІАН.

Незалежна медіа-профспілка України заявила, що останнє рішення керівництва УНІАН брутально порушує трудові права журналістів і завдає шкоди репутації агентства.

«Ми глибоко стурбовані тим, що репутація цього агентства, яке колись користувалося довірою і повагою фахівців та громадськості, нині зруйнована політичним втручанням, - заявив президент ЄФЖ Могенсен Блічер-Б’єрегард. - Атмосфера страху і цензура у засобах масової інформації, які продовжують поширюватися в УНІАН і українських ЗМІ в цілому, повинні закінчитися . Ми висловлюємо нашу незмінну підтримку персоналу і журналістам УНІАН у їхній триваючій боротьбі за незалежну журналістику як суспільне благо і закликаємо керівництво УНІАН зупинити кампанію цькування своїх співробітників».

Довідково: МФЖ представляє понад 600,000 журналістів у 134 країнах.



Коментарі

  -1 #1 гость 30 авг. 2013 г., 09:58:33
та все знают, что журналисты все перековеркают под себя, делают что им выгодно, вырезают слова/сюжеты, вставляют нужные слова/сюжеты, и получается, что кто-то кого-то послал, а на самом деле обратное. Пример один недавно "5 канал" обвинил охранника на Крещатике. Все перекрутили под себя и еще не довольны. Так кто их, журналистов, любит? Разве что сами себя...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.