Влада, в супереч Верховенству права, з легкістю проводить заочний суд

tsilitskiy

 
Незважаючи на те, що нормальні українські юристи та правозахисники наголосили, що закони чорного четверга – нікчемні, позаяк усі законопроекти (крім Закону про державний бюджет на 2014 рік) було протиправно включено до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України, а також протягнуті у протизаконний спосіб, влада вже почала їх застосовувати. Нахабно, незважаючи на протести громадян, так як вона і любить: тишком-нишком та брутально.


Юристи наголосили, що запроваджуване змінами до Кримінального процесуального кодексу заочне провадження (проект Закону № 3587 від 08.11.2013) порушує право на справедливий судовий розгляд, гарантоване ст. 6 Європейської конвенції з прав людини, зокрема право особи на участь у судовому розгляді. Відповідно до позиції Європейського суду з прав людини (справа «Колоцца проти Італії») особу можуть засудити в заочному порядку лише, якщо вона однозначно заявить суду про відмову від участі, а не у випадку повторного її неприбуття на засідання (як це передбачено «законом» від 16 січня).

Проте, як повідомляють у Фесбук, прокурори вже сфабрикували справу. А судді – провели заочне засудження Влада Ціліцкого, присудивши йому до 30 діб під вартою за «організацію 3-5 тисяч людей до участі в масових заворушеннях».

Студента КПІ, інженера-програміста компанії Samsung побили під час затримання і тримають у БСП на вул. Братиславській 3 В «міліцейському боксі». Про це повідомляють друзі Ціліцкого.

Як пишуть його друзі, суд відбувся за адресою Шутова, 1. «Слідчого змінювали вже тричі. Суддя прибула у нетверезому стані. Свідків його знаходження на Грушевського не було. Було проголошено, що він буде утримуватись під вартою ще протягом тридцяти діб, до наступного судового засідання» - пишуть товариші затриманого.

З 20 січня Влад Ціліцкий перебуває в лікарні на Братиславській 3. До нього нікого не пускають, окрім адвоката.

«У суді було вказано, що його і його напарників (що це за напарники???) бачили 19 числа о 15:00 на Грушевського з заздалегідь підготовленою екіпіровкою... В цей час Влад знаходився в торгівельному центрі і, до речі, це можна буде довести (сподіваюсь), бо він розплачувався своєю карткою» - пише товаришка постраждалого у Фейсбук.

Тож, суспільство може робити висновки: українське судочинство – вмерло. А судді, скоріш за все, скоро, як і київський «Беркут», ховатимуть свої сім’ї за межами міста. «Беркут» свої родини вже вивозить. Отже - розуміє, що люди злі і можуть мститись. Судді хочуть бути наступними? Панове, оговтайтесь…

Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.