​Президент Зеленський підписав подання про звільнення Генпрокурора й ухвалив низку кадрових рішень щодо керівництва СБУ та ОДА

Заступник глави Адміністрації Президента України Руслан Рябошапка під час брифінгу 11 червня повідомив про чергові кадрові рішення Глави держави. За його словами, було звільнено двох заступників голови СБУ – Олега Фролова та Владислава Косинського.


«Це ті люди, які, за нашою інформацією, були причетні до багатьох протиправних діянь, зокрема під час виборчої кампанії. Звільнення – це для них лише початок, інші заходи здійснюватимуться у процесуальному порядку», – зазначив Руслан Рябошапка.

Також він повідомив, що Президент України Володимир Зеленський підписав укази про звільнення п’яти керівників регіональних управлінь СБУ – в областях, де було зафіксовано багато явищ, пов’язаних з контрабандою. Йдеться про очільників управлінь в Одеській, Львівській, Вінницькій, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Крім того, Руслан Рябошапка поінформував, що Президент підписав подання на звільнення Генерального прокурора Юрія Луценка. За словами заступника глави АП, незважаючи на зміни до закону про прокуратуру щодо того, що Генеральний прокурор не повинен мати юридичної освіти, інші статті закону передбачають, що прокурором Генеральної прокуратури може бути людина, яка має юридичну освіту.

«Ця людина здійснює процесуальні функції, і, відповідно, повинна мати як юридичну освіту, так і досвід у сфері права. Луценко такого досвіду не має», – зазначив Руслан Рябошапка.

Також Глава держави скасував укази щодо призначення двох членів Вищої ради правосуддя.

«Наприкінці каденції Президента Порошенка було змінено правила процедури щодо конкурсного добору двох членів ВРП. Не дочекавшись рішення конкурсної комісії і завершення відбору, Порошенко, всупереч закону про Вищу раду правосуддя, призначив двох членів ВРП. Сьогодні справедливість було відновлено», – повідомив Руслан Рябошапка.

Указом Президента також оголошено новий конкурс на ці посади. Заступник глави АПУ наголосив, що ВРП є одним із найважливіших органів у системі судової гілки влади, який відповідає за добір та звільнення суддів із посад.

«Це той орган, який повинен очистити судову гілку влади», – додав він.

Руслан Рябошапка також повідомив про рішення Президента звільнити або відсторонити голів 15 обласних державних адміністрацій – Чернігівської, Хмельницької, Херсонської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської, Запорізької, Закарпатської та Волинської.

Фото president.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.