​Міжнародні оглядачі прокоментували реєстрацію в ЦВК партії Саакашвілі

Центральна виборча комісія на засіданні 29 червня ухвалила рішення про реєстрацію партії екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня. За даними ЦВК, зареєстровано 88 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку партії в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, та 9 кандидатів – в одномандатних виборчих округах.


Повідомляється, що реєстрація проведена на виконання рішення Верховного суду України.

У партії Саакашвілі реєстрацію на виборах назвали «кроком до перемоги».

Раніше Верховний суд України підтвердив рішення апеляційної інстанції дозволити партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» реєструватися для участі у виборах.

Окремі оглядачі у США раніше писали, що повернення Саакашвілі до України пожвавить українську політику. «Голос Америки» опублікував думки міжнародних оглядачів, які прокоментували реєстрацію партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» в ЦВК:

«Саакашвілі додасть перцю до виборів до Ради», - писав на початку червня Андерс Аслунд, експерт аналітичного центру Atlantic Council, - «Саакашвілі - це шоу».

Натомість журналістка Даєн Френсіс (Diane Francis) відзначала, що повернення Саакашвілі матиме «сильний антикорупційний вплив».

Як відомо, Центральна виборча комісія 23 червня відмовила в реєстраціїкандидатам від партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил». Пізніше, 25 червня, Шостий апеляційний адміністративний суд Києва ухвалив рішення за позовом партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» до ЦВК, яким вирішив задовольнити заяву позивача, який вимагав від Центрвиборчкому скасувати рішення про відмову в реєстрації як списку партії Саакашвілі, так і кандидатів у мажоритарних округах, висунутих цією політичною силою.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбудуться 21 липня 2019 року.

Міхеїл Саакашвілі. Фото radiosvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.