Українці у Києві визначалися з аморальними авторитетами

 
Дотримання певних норм моральності – одна зі складових існування суспільства. Щоправда, у кожного мораль своя. Наприклад, для українського суспільства сьогодні мораль – це коли досягнення цілі виправдовується будь-якими засобами. Саме на підняття моральності в суспільстві було направлено перший етап акції, організованої online журналом «Конфлікти і закони» по висвітленню аморальних авторитетів сучасної України.
 
Метою заходу було закликати українців висловлювати свою неповагу до тих аморальних, але публічних осіб, які безсоромно порушують елементарні норми моралі, чим подають ганебний приклад дітям і підліткам, оскільки підростаюче покоління на їхньому прикладі засвоює: поводься так само, як ці особи, і ти досягнеш гарних результатів – станеш відомим і забезпеченим.
 
 
Авторитети в законі
 
Опитування, що проводили організатори акції, показали, що для українців нині майже немає моральних авторитетів, але вони стовідсотково можуть визначити аморальних осіб. За опитуванням, що відбувається на сайті «Конфлікти і закони» на 29 травня 2010 року 13% опитуваних вважають аморальність нормою свого життя, хоча 78% так не думають, а 2% відмовились відповідати. Проте, на запитання - чи є необхідність у висвітленні аморальних авторитетів сучасної України, 80% опитуваних сказали ТАК, 9% - вважають висвітлення непотрібним, а 4% відмовились відповідати на це питання. Але усі опитуванні все ж таки визначили аморальних авторитетів і навіть назвали чому вважають цих осіб аморальними.
 
І головне, що вдалося з’ясувати під час опитування, це те, що АМОРАЛЬНІСТЬ НЕ МАЄ ПОЛІТИЧНОГО ЗАБАРВЛЕННЯ.
 
Не дивно, що обираючи аморальних авторитетів, люди у більшості випадків називали прізвища політиків. Проте серед аморальних авторитетів зустрічаються і прізвища людей з бомонду.
 
Як показав перший етап підпиття підсумку анкет, пальма першості серед аморальних авторитетів належить Ющенку, Януковичу, Тимошенко, Табачнику та Черновецькому.
 
Так, один з опитуваних у своїй анкеті написав, що вважає аморальним Ющенка тому що так як він обманув своїх громадян, більше з фігурантів ніхто не обманював. Інша людина в анкеті зазначила, що Ющенко є аморальним, тому що при владі поводився як пафосна лялька і безсоромна особа. І ті, хто назвав Ющенка аморальним авторитетом, зазначають, що він зрадив Україну і українців.
 
Янукович теж став аморальним авторитетом. Як написав в анкеті один з опитуваних, Янукович є аморальним авторитетом, тому що соромно мати такого президента, який своїм життєвим прикладом надихає молодь на погані вчинки, адже виходить, що ти можеш себе поводити будь-як аморально і все одно в майбутньому можеш стати президентом. Інший опитуваний зазначив, що Янукович повинен бути авторитетом не (по фєнє), а авторитетом держави. І велика кількість опитуваних визнала Януковича аморальним авторитетом через недотримані передвиборчі обіцянки.
 
Потрапила до списку аморальних авторитетів і Тимошенко. Велика кількість тих, хто заповнював анкети, поставили і її прізвище на перше місце. І ці люди в своїх анкетах писали, що обрали її аморальним авторитетом через брехливість людям і недотримання слова. Один з опитуваних так і написав: Тимошенко є аморальним авторитетом, тому що завжди хоче догодити і нашим і вашим.
 
Визнали аморальним авторитетом і Черновецького. З опрацьованих анкет виходить, що люди усвідомлюють, що Черновецький навмисно виставляє себе блазнем, що дозволяє йому використовувати свою посаду для крадійства грошей з київського бюджету. Як зазначив у своїй анкеті один з опитуваних «Черновецький під маскою юродивого ховає особистість брехливого прагматика».
 
Також у своїх анкетних коментарях люди зазначали, що вони не розуміють, чому ані Ющенко, ані Тимошенко, а тепер і Янукович не притягнуть Черновецького до відповідальності за розбазарювання київських земель, за вирубку парків та забудову дніпровських берегів.
 
В багатьох анкетах аморальним авторитетом також визнано і Дмитра Табачника. Вказуючи його прізвище, опитувані у своїх коментарях не соромились красномовних, але нецензурних епітетів. Але чому його прізвище потрапило до списку аморалів, можна зрозуміти з однієї із цитат, взятої із анкети: «Табачник - лакей влади, який всіма часточками душі зневажає народ України та прикладає усіх зусиль для знищення його мови, спотворення історії та виховання неповаги до України та її жителів".
 
Також до списку аморальних авторитетів потрапили: Кравчук (за те, що він бреше і людям і самому собі); Микола Азаров (за "азаровщину", за те, що він є людським шкуродером, і знищувачем малого та середнього бізнесу); Вадим Колісниченко (за те, що не хоче вчити українську мову); Ігор Коломойський (за те що він не є громадянином України, але хоче собі її приватизувати); Валід Арфуш (за те, що привносить в українське суспільство анти-культуру); Горбаль (за те, що багато обіцяв, але нічого не виконав); Симоненко (за те, що давно став кріпосником, хоча ще й досі обманює людей і говорить, що сповідує комуністичні ідеї); Драч та Яворівський, Андрій Клюєв; Сергій Ківалов (за те що він - вбивця законів), Ігор Марков – (за те що причетний до вбивства Максима Чайки), Ганна Герман (за те, що"цинічно зневажає всіх, із ким спілкується", а ще за те, що"у неї хліб по 70 грн.); Юрій Луценко (за те, що "при ньому міліція била учасників акцій по захисту довкілля, а він обіцяв розібратись і нічого не зробив). а також Ярослав Сухий; Олесь Бузина, Шуфрич, голова Національної комісії з питань захисту суспільної моралі Костицький; Литвин; Лозинський, Кучма і Наталія Вітренко.
 
 
Моральні авторитети таки існують
 
Під час акції було названо не лише аморальних авторитетів, а ще й імена тих людей, яких з гордістю можна називати моральними авторитетами сучасної України. За опитуванням, проведеним Громадською Радою України та оnline журналом «Конфлікти і закони», моральними авторитетами визнано поетесу Ліну Костенко; письменника Євгена Сверстюка; Патріарха Київської і всієї Русі-України Філарета; письменницю Оксану Пахльовську; Левка Лук’яненка; Любомира Гусара; Старовойтову Галину,  Богдана Гаврилишина; мэра м. Заставна Ярослава Цуркана; Святосла́ва Вакарчу́ка; Романа Коваля - Президента історичного клубу “Холодний Яр»; українського актора театру та кіно Богда́на Беню́ка; журналіста і депутата Андрія Шевченка, бандуриста Романа Гриньківа; журналістів Олену Білозерську та Ігоря Мірошниченка, Віталія та Волордимира Кличків;
письменника Юрія Андруховича, Братів Капранових; музиканта Олександра Полонинського та письменника Василя Шкляра.
 
Щоправда, треба зазначити, що прізвища Януковича і Тимошенко теж зустрічались в анкетах по визначенню моральних авторитетів. Але відсоток таких анкет був не високим.
 
 
Поціль у пику
 
Під час акції кожен бажаючий міг висловити свою неповагу до аморального авторитета, кинувши дротиком у його портрет. Щоправда, такою розвагою скористались лише молоді люди і діти. Люди старшого віку брали лише анкети для заповнення, а от до кидання дротиків ставились дуже обережно. Один чоловік, розглядаючи портрети, навіть з осторогою зауважив, що чи не даремно на дошці вивішено портрет Януковича. Проте його син, незважаючи на забобонність батька, тикав у цю ціль дротиками з насолодою.
 
P.S. кожен бажаючий може взяти участь в опитуванні, перейшовши на анкети аморальних та моральних авторитетів України.
 
Ось так українці визначалися з аморальними авторитетами (фоторепортаж акціїї)
 
 

Наступна стаття »



Коментарі

  +0 #1 Сергій 31 мая 2010 г., 15:53:47
Акція була дуже вдалою! Бажано проводити такі заходи частіше, залучаючи колег по камері і перу. Аморальним авторитетам також бажано надіслати запрошення. Якщо не вони самі, то бодай помічники прийдуть, і почують, що про їх патронів думають люди.
  +0 #2 ЮРАСЬ 6 июн. 2010 г., 22:37:38
Удивительно, но почему не использовались ЯЙЦЫ...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.