Українська делегація виступає за виключення Росії з ПАРЄ

pase gera

 
Українська делегація в ПАРЄ виступає за позбавлення Росії повноважень в Парламентській асамблеї і виключення її з цієї міжнародної організації як країни-агресора, яка нехтує нормами міжнародного права і є грубим порушником прав людини. Про це заявила член делегації ПАРЄ, народний депутат партії «УДАРЙ» Ірина Геращенко, повідомляють «Конфлікти і закони».


На думку українських політиків, рішення про позбавлення Росії повноважень має бути прийняте у Страсбурзі у четвер, 10 квітня, коли на сесії розглядатиметься відповідне питання.

«Сьогодні в ПАРЄ представники Держдуми РФ ведуть звичну лобістську роботу, намагаючись тиснути на те, що Росія - головний платник внеску в ПАРЄ і упередити ганебний для РФ сценарій позбавлення повноважень. Водночас українська делегація вимагає від ПАРЄ згадати про принципи цієї організації і у виборі між захистом демократії і фінансовими внесками захищати демократію», - наголосила Ірина Геращенко.

Політик вважає «конформістською і ідеалістичною» позицію тих делегацій, які виступають проти позбавлення повноважень РФ в ПАРЄ, мотивуючи це тим, що має бути майданчик для діалогу з Москвою. «Подібна позиція тільки спонукає Росію до безкарності і подальшої агресії, а будь-які розмови про діалог виглядають самообманом. Нинішня російська влада не готова нікого слухати і відверто нехтує всіма міжнародними нормами і правилами», - відзначила Ірина Геращенко.

На думку депутата, якщо в ПАРЄ через тиск і лобізм РФ буде провалене питання про позбавлення повноважень Російської Федерації, це значно підірве авторитет Парламентської Асамблеї Ради Європи, обов'язок якої - захищати права людини, мир, демократичні цінності, а не закривати очі на відверте порушення міжнародних норм з боку Росії і лише вчергове робити їй зауваження.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.