Україна звернулася до ООН терміново скликати засідання Ради Безпеки

yatsenuk oon

 
«Звертаємося до наших партнерів в Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй терміново скликати засідання Ради Безпеки ООН», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам в четвер, 22 травня, в одній із військових частин під Києвом, повідомляє прес-служба Кабміну, передають «Конфлікти і закони».


«Ми надамо докази того, що саме з російського боку здійснюються спроби ескалації конфлікту, кровопролиття, спроб захоплення українських прикордонних застав та зриву президентських виборів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що цієї ночі відбулася четверта спроба прориву державного кордону України з боку Росії: «Саме з боку Російської Федерації три «КАМАЗи» в ескорті автомобіля «Нива» намагалися прорвати державний кордон України».

Він повідомив, що українські прикордонники відбили спробу прориву кордону і негайно викликали представників Федеральної прикордонної служби Росії з вимогою забезпечити порядок із російського боку.

«Як тільки в Україні стали проводитися круглі столи національної єдності, як тільки ми знайшли хоч якийсь компроміс, в тому числі щодо меморандуму (порозуміння й миру – ред.), як тільки всім стало зрозуміло, що на Сході України ситуація переломилася, - зразу терористи, які підтримуються Росією, наступають, загострюють ситуацію і провокують кровопролиття», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Вважаю, що заяви Російської Федерації про відведення військ від українських кордонів є блефом. Адже навіть якщо війська відходять, то при прямому сприянні російської влади здійснюються прориви державного кордону України озброєними терористами, яких готують на території Росії», - наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду повідомив, що правоохоронні органи і Служба безпеки України після затримань отримали беззаперечні докази наявності підготовчих центрів на території військових баз у Росії, «які потім пересуваються на територію України».

«Росія не відмовилася від своєї мети», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту, «що саме Росія провокує ескалацію конфлікту в Україні і далі поставляє терористів».

Прем’єр-міністр підкреслив, що президентські вибори будуть проведені, а правоохоронні органи та армія забезпечують законність і правопорядок.

«Україні оголосили війну. Ми прийняли цей виклик, і будь-які спроби зриву президентських перегонів і захоплення української території є і будуть безуспішними», - наголосив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.