​Відповідь МЗС Польщі Україні: законодавчий процес у справі ІНП не закінчений

У зв’язку з заявою МЗС України з приводу схвалення 26 січня 2018 року Сеймом Республіки Польща закону «про зміну закону про Інститут національної пам’яті – Комісію переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законодавчих актів», Міністерство закордонних справ Республіки Польща повідомляє, що законодавчий процес зазначеного акту не був завершений, повідомляє Польське радіо.


Як пояснено, наміром авторів законопроекту є запобігати запереченню або применшенню відповідальності тих, що вчинили злочини в рамках формацій, які колаборували з німецьким Третім Рейхом. МЗС Польщі пояснює, що це стосується лише осіб, які публічно і всупереч фактам заперечують вищеназвані злочини. Відомство наголошує, що в розумінні цього законопроекту наукова та художня діяльність злочином не є.

У комюніке Міністерства закордонних справ Польщі підкреслено, що «польська сторона підтверджує свою волю будувати стратегічне партнерство з Україною». «Проте, як ми не раз наголошували, це партнерство має ґрунтуватися на правді», – написано в заяві МЗС.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 січня, МЗС України висловило глибоку стурбованість з приводу схвалення польським Сеймом закону, який дозволяє відкривати кримінальні провадження за заперечення злочинів українських націоналістів. «Прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися. Категорично не сприймаємо чергову спробу нав’язати однобічне трактування історичних подій, у т.ч. некоректного використання в офіційному документі Республіки Польща назви частини території сучасної України», – йдеться у повідомленні МЗС України.

Фото msz.gov.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.