​У Кракові пройшов конкурс української мови

Під час шевченківських днів у Кракові пройшов дводенний Міжнародний орфографічний конкурс з української мови. Це вже третій конкурс за участю 14 навчальних закладів Польщі, Чехії, росії, Сербії, Болгарії, а також цього року долучилися студенти з Австрії (Відень) та Німеччини (Берлін і Франкфурт-на-Одері), повідомляє Польське радіо.


Організатор Міжнародного орфографічного конкурсу з української мови старший викладач кафедри україністики Інституту Східнослов’янської філології Яґеллонського університету Оксана Баранівська наголошує, що орфографічний конкурс з української мови стає все більш популярним, а серед його учасників студенти з країн Центрально-Східної Європи і рф:

«Найкращим виявився студент з росії – Сергій Антоновський, друге місце посів Никола Янкович з Сербії, з Бєлградського університету, і третє місце виборола студентка з Познанського університету Адама Міцкевича Анна Філіп’як.

Польських навчальних закладів у конкурсі представлено найбільше: цього року їх було 5 - з Вроцлава, Познані, Варшави, Любліна і Кракова. Інші ж країни були представлені одним чи двома навчальними закладами. Лише Чехії – трьома. Тож Польща у кількісному вияві мала найбільше учасників».

Орфографічні конкурси з української мови, які у Кракові проводяться вже тринадцять років, міжнародними стали три роки тому. Вони завжди супроводжуються різноманітними культурно-пізнавальними заходами. Цього року, наприклад, у відомому місцевому театрі-кабаре «Pod Baranami» проведено конкурс Шевченківської поезії. Український мовний конкурс у Кракові фінансується Яґеллонським університетом і фондом його випускників «Братняк».

Фото polradio.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.