​Польща повернула карантин для тих, хто прилітатиме з України, крім польських громадян

З 3-го липня змінилися правила перетину кордону, для тих, хто прилітатиме до Польщі з України. Попередні діяли тільки 2 дні. Згідно опублікованого ввечері, 2 липня, розпорядження уряду, з п'ятниці, 3 липня, громадяни України, які прибуватимуть до Польщі літаками, знову будуть змушені відбувати карантин, повідомляє Yavp.pl.


Таким чином польський уряд вніс зміни до попереднього законопроєкту, датованого 30 червня 2020 року, викресливши Україну зі списку країн, прибуваючи з аеропортів яких, відбувати карантин не потрібно. В уточненому списку тепер лишилися тільки Чорногорія, Грузія, Японія, Канада, Албанія, Південна Корея.

Новими правилами від відбування карантину звільнено громадян Польщі, які повертатимуться з України або інших країн, де епідемічна загроза все ще лишається високою й з якими ЄС поки не відкрив кордони для вільного руху. Про це йдеться на сайті прикордонної служби Польщі.

Водночас термін карантину тепер можна буде скоротити фактично вдвічі. Згідно розпорядження Міністерства здоров'я Польщі, 2 липня почали діяти нові правила. Вони дозволяють виконувати тест на COVID-19 на 7-й день карантину. Отримані результати відразу заноситимуться в базу. Якщо вони будуть негативними, то вже через 24 години карантин для людини, яка здала тест, буде скасований. Якщо такий тест не складати, то й надалі потрібно відбувати 14 днів карантину.

Фото yavp.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.