​Додаткові артилерійські системи CAESAR і боєприпаси - Данія оголосила новий пакет допомоги Україні


Данія оголосила новий пакет допомоги Україні у близько 335 мільйонів доларів. Серед іншого, до нього увійшли французькі артилерійські системи CAESAR, самохідні 120-мм міномети та супутні боєприпаси, повідомляє Голос Америки.

«Артилерійські та мінометні системи дуже потрібні Україні. Цим пакетом пожертв ми робимо суттєвий внесок у боротьбу за свободу України у формі додаткових артилерійських систем CAESAR та супутніх боєприпасів», – цитує Міноборони Данії главу відомства Трольса Лунда Пульсена.

«Цим пакетом пожертв ми показуємо Україні та нашим європейським союзникам, що Данія має волю та здатність продовжувати нашу підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно. Я сподіваюся, що більше країн візьмуть до уваги цей приклад та сприятимуть якнайшвидшій реалізації можливостей», – сказав міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

Для Данії це 16-й пакет військових пожертвувань для України, а загалом країна виділила на оборонну підтримку України понад 5,7 мільярда доларів на період 2022-2028 років.

Нагадаємо, Данія - серед лідерів так званої авіаційної коаліції для України із навчання на постачання західних винищувачів F-16, й перша група українських пілотів проходить навчання в цій країні.

12 березня Сполучені Штати також оголосили новий пакет військової допомоги для України розміром у 300 мільйонів доларів. В умовах блокування Конгресом додаткового фінансування допомоги Україні цю допомогу оплатять завдяки сумам, які були повернені Пентагону за останні замовлення внаслідок змін у домовленостях із постачальниками.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.