Опозиція блокує Раду, вимагаючи виконати резолюцію ПАРЄ і не продавати українську ГТС

rada24 02 2012

 

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокували парламентську трибуну і президію Верховної Ради.

Опозиція вимагає від влади виконати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи і припинити політичні переслідування в країні, а також зняти з розгляду законопроект, який передбачає приватизацію української газотранспортної системи.

У сесійній залі на місцях народних депутатів висить плакат з написом: «Юлі – волю!».

Фото byut.com.ua

 

Фракція «БЮТ-Батьківщина» заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою першочергового розгляду проекту постанови ВР про виконання вимог Резолюції ПАРЄ.

Про це повідомив Голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін на спільному брифінгу з Арсенієм Яценюком.

Андрій Кожем’якін зазначив, що вчора на Погоджувальній раді фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС вимагали розглянути першим питанням сьогоднішнього пленарного дня проект Постанови про імплементацію Резолюції ПАРЄ в українське законодавство.

«Як нам було повідомлено на Погоджувальній раді, у п’ятницю це питання буде поставлене першим», - сказав Кожем’якін.

«Коли ми сьогодні ознайомились з порядком денним, то ми побачили, що у ньому немає жодної постанови про імплементацію вимог Резолюції ПАРЄ в українське законодавство. Більше того, сьогодні у порядку денному стоїть питання про здачу газотранспортної системи України», - наголосив Голова фракції.

За словами Андрія Кожем’якіна, не дивлячись на досягнуті домовленості, сьогодні у парламенті відбувається спроба заспокоїти опозицію і прийняти закони, потрібні провладній більшості.

«Те, що каже спікер парламенту про те, що не буде розглядатися законопроект про ГТС – це не зовсім все правда. В порядку денному немає розгляду постанов ВР, а є ГТС. По-друге, все що говориться на Погоджувальній раді, що ми це зробимо, що ми проголосуємо, що ми, можливо, не дійдемо до розгляду питання про ГТС – не правда», - наголосив Андрій Кожем’якін.

За його словами, фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС ухвалили рішення вимагати першочергового прийняття рішення про імплементацію Резолюції ПАРЄ в українське законодавство, зняти питання про приватизацію української газотранспортної системи, а також зустрічі з президентом для обговорення цих питань.

«На жаль, у нас немає віри в більшість, що вона може вирішити ці питання», - сказав Голова фракції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.