У ВР намагаються протягнути Кодекс рабства в Україні

logo udar400

 

Партія «УДАР» вимагає від народних депутатів України зняти з розгляду доопрацьований проект Трудового кодексу України, підготовлений до другого читання. Про це йдеться у заяві партії.


Верховна Рада України має намір розглянути та ухвалити в остаточній редакції проект нового Трудового кодексу України. На думку представників «УДАРу», парламентська більшість та Кабінет Міністрів України роблять все можливе, аби в авральному режимі «протягнути» через ВР неякісний документ, наслідком дії якого може стати звуження соціальних прав та зниження рівня життя всіх працюючих українців.

«Заяви, які лунають від деяких урядовців та представників більшості про те, що проект Трудового кодексу широко обговорений у суспільстві та погоджений як профспілками, так і роботодавцями, є відвертою неправдою, дезінформуванням суспільства та народних депутатів України», – заявляють в партії.

В партії наголошують, що за два останні роки роботи над законопроектом не було проведено жодної публічної дискусії щодо нього, до роботи над остаточною редакцією кодексу не були залучені ані представники українського експертного середовища, ані закордонні фахівці, представники громадянського суспільства та позапарламентських політичних сил. Від доопрацювання та погодження цього надзвичайно важливого для кожного українця документу були фактично відлучені представники Незалежних профспілок та організацій роботодавців України.

Крім цього, остаточна редакція кодексу не пройшла експертизу Міжнародної Організації Праці, членом якої є Україна. Саме МОП є загальновизнаною інституцією, яка здійснює міжнародну експертизу проектів на відповідність стандартам у сфері праці, зайнятості, професійної підготовки, умов праці, соціального забезпечення, безпеки праці й здоров'я.

«Наслідком «підкилимного» доопрацювання стала поява в проекті Трудового кодексу норм, які суттєво обмежують права українських громадян. В першу чергу йдеться про такі антисоціальні норми, як можливість збільшення робочого тижня в Україні із 40 до 48 годин, безпідставного звільнення працівників без згоди профспілкових організацій, скорочення терміну попередження про можливе звільнення з 2 до 1 місяця, запровадження фактичної можливості роботодавцю припиняти трудові відносини із працівником у будь-який час та без надання «вихідної допомоги», позбавлення можливості працівника займатися самостійним підвищення кваліфікації та рівня своєї освіти, можливість запровадження відеоспостереження за працівниками тощо. І це далеко не повний перелік «покращень», які можуть звалитися на українців внаслідок ухвалення нового Трудового кодексу», – йдеться в заяві партії.

«Непрофесіоналізм та некомпетентність нинішньої влади при розробці та ухваленні нового Податкового кодексу та проведенні так званої «пенсійної реформи» вже призвели до погіршення якості і рівня життя українських громадян, дискредитували саму ідею проведення реформ в Україні. Саме тому «УДАР» вимагає припинити ставити експерименти над нашими співгромадянами, здійснюючи реформи виключно за їх рахунок», – наголошують в партії «УДАР».

Відтак, зважаючи на наявність у проекті Трудового кодексу норм, які суттєво обмежують соціальні та трудові права наших співгромадян, «УДАР» заявляє про неприпустимість його ухвалення у нинішньому вигляді Верховною Радою України.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.