Події навколо ТВі свідчать про нечесні правила гри в Україні - як в бізнесі, так і щодо роботи незалежних ЗМІ

tvi udar

 
«УДАР» зробить все можливе, щоб запобігти знищенню незалежних засобів масової інформації, які сьогодні доносять правдиву інформацію і яких в Україні залишилося не так багато. Про це заявили народні депутати від фракції «УДАР» Валерій Карпунцов, Віктор Чумак, Оксана Продан і Роман Чернега у приміщенні телеканалу ТВі.


Ударівці приїхали на ТВі, аби з’ясувати ситуацію, почувши повідомлення про рейдерське захоплення телеканалу. Але майже годину охорона телеканалу і спецпідрозділи міліції не пускали депутатів всередину.

«Нас викликали працівники телеканалу, щоби ми як народні депутати прибули на місце, тому що склалася неоднозначна ситуація. Вони повідомляють про рейдерське захоплення. А ми не можемо з’ясувати, рейдерське чи не рейдерське. Нас не пускають. Перешкоджають законній депутатській діяльності»,- наголосив Валерій Карпунцов.

Оксана Продан додала, що ударівці хочуть подивитися документи, об’єктивно з’ясувати ситуацію і донести її суспільству.

«Питання в тому, щоби не було знищено той канал, який сьогодні є одним з небагатьох, що несе неупереджену інформацію. Саме тому депутати від «УДАРу» наразі тут, щоби пересвідчитися, відбувся продаж телеканалу чи його хочуть забрати», - підкреслила Продан.

Депутатів пустили на канал, лише коли до них вийшов новопризначений генеральний директор ТВі Артем Шевченко. Ознайомившись з документами, народні депутати зробили висновок, що ситуація неоднозначна.

«Ситуація спірного характеру щодо власників, не власників і директорів. Надані ксерокопії різних документів. Одні документи підтверджують, що Олег Радченко є уповноваженою особою, інші – що він не є такою, - наголосив Карпунцов. - Для нас було принципово, щоби жоден працівник компанії не постраждав, щоби до них не була застосована фізична сила», - сказав Валерій Карпунцов. Ударівці також вимагали від керівництва телеканалу знайти особу, яка не пускала їх у приміщення, порушуючи закон про статус народного депутата.

«На телеканал ТВі, який завжди був зразком публічності і відкритості, не допускали народних депутатів, щоби ми могли ознайомитися з документами і з'ясувати ситуацію. Для нас є принциповим зараз знайти винуватця і притягнути його до відповідальності згідно з чинним законодавством», - відзначила Оксана Продан.

В «УДАРі» зазначають, що події навколо телеканалу ТВі свідчать про нечесні правила гри в Україні - як в бізнесі, так і щодо роботи незалежних ЗМІ. В партії наголошують, що сьогодні не можна допустити, аби під виглядом господарських конфліктів знищували незалежні інформаційні ресурси, повідомляє прес-служба політичної партії «УДАР Віталія Кличка».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.