Прокуратура Києва оскаржила виправдувальний вирок суду щодо скоєння вбивства на ґрунті расової ненависті

Прокуратура Києва оскаржила виправдувальний вирок суду щодо скоєння вбивства на ґрунті расової ненавистіВироком Шевченківського районного суду міста 07.02.2012 року виправдано двох громадян України з підстав недоведеності їх участі у скоєнні вбивства громадянина Демократичної Республіки Конго Джозефа Сільвана Бунту на ґрунті расової ненависті (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 161, ч. 2 ст. 161 КК України).

Даний злочин було скоєно у січні 2008 року біля будинку №4-А на вул. Салютній в Києві. Один із нападників наніс ножем смертельні удари потерпілому.

У червні 2008 року ця кримінальна справа була скерована до Шевченківського районного суду міста Києва. Впродовж її розгляду в суді, а це понад три роки, підсудний перебував під вартою.

Зважаючи на тривалий розгляд справи в суді, прокуратура столиці неодноразово зверталася до Шевченківського районного суду міста Києва з проханням прискорити її розгляд.

Під час судових дебатів державний обвинувач, враховуючи наявність доказів вини підсудних у вчинені особливо тяжкого злочину, орієнтував суд на призначення покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Не дивлячись на те, що в судовому засіданні досліджено надані прокурором докази причетності двох громадян до скоєння злочину, судом 07.02.2012 року винесено виправдувальний вирок.

Не погоджуючись з виправдувальним вироком, прокуратурою столиці оскаржено його до Апеляційного суду міста Києва, повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.